REKLAMI GEÇ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84’ncü yıldönümünde anılıyor

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84’ncü yıldönümünde anılıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84’ncü yıldönümünde anılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2022 Perşembe, 09:00

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Yüce Türk milleti Orta Asya’dan günümüze ulaşan kutlu yolculuğunda mevcudiyetinin devamı için ter döken, kan döken, can veren hiçbir kahramanını unutmamış; onların hizmetlerini ve isimlerini ebediyen var olacak gönül defterine silinmez harflerle yazmıştır. Bu anlamda milletimiz, Türk’ün özgürlüğü, selameti ve refahı için ömrünü tüketen Ata’sını, onun ilkelerini ve aziz hatırasını hiçbir zaman unutmamış ve bundan sonra da unutmayacaktır.

Bizler için 10 Kasım, Türk milletinin istiklaline ve istikbaline adanan fedakarlıklarla dolu, 57 yıllık bir ömrün sona erdiği yas günü değil; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, yeniliklerini ve en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni anlama günüdür. 10 Kasım, milletimizin büyük emeklerle, benzersiz fedakarlıklarla kurup geliştirdiği bu şanlı devleti, daha da güçlendirerek geleceğe taşıma azminin tazelendiği gündür.

Birlikte ve özgür yaşama azmi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini, vatanı bildiği topraklarının asla elinden alınamayacağını tüm dünyaya ispatlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerçekleştirdiği inkılâplar ile bizlere çağdaş bir cumhuriyet armağan etmiştir. Ulu önder; çağının gerçeklerine hakimiyeti, engin ileri görüşlülüğü, barışa ve insani değerlere evrensel boyutta verdiği önemle de sadece Türk milletini değil, dünyadaki diğer milletleri de etkilemiş; dünyanın saygısını kazanmış bir lider, yaşadığı çağa damgasını vuran önemli bir önder olmuştur. Bu anlamda maddi ve manevi varlığını, çok sevdiği milletine ve insanlığa adamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan vefa borcumuzu, her 10 Kasım’da yalnızca matem havasına bürünerek değil, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için -tıpkı bağımsızlık Mücadelesinde olduğu gibi- canla başla çalışarak gösterebileceğimizi düşünüyorum. Görev ve sorumluluklarımızı icra ederken Atatürk ilkeleri ve milletinin âli hedefleri doğrultusunda hareket eden, ülkesini daha iyi bir geleceğe taşımak için çabalayan her Türk, hiç şüphesiz Atatürk’ü gerçekten anlayan bireyler olacaktır.

Ey Büyük Atatürk,

Emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni kazanım ve değerlerine sahip çıkarak işaret ettiğin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Şartlar değişse de vazifemiz aynı vazife, yüreğimiz aynı yürek, yolumuz aynı yoldur.

Ülkemiz; bölgesinde ve dünyada söz sahibi, demokratik ve insan haklarına dayalı, sosyal bir hukuk devleti olarak emin adımlarla yoluna devam etmekte; aziz milletimiz, daha müreffeh ve aydınlık yarınlara kararlılıkla yürümektedir.

Bu duygu ve düşünceler ile hayatı boyunca sürdürdüğü özgürlük ve uygarlık mücadelesinde gücünü Türk milletinden alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor; ulu önderi, aziz şehitlerimizi ve ülkemizin selameti için emek veren tüm kahramanlarımızı şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
Bizler; Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelemizde, geçmişimizden aldığımız güce güç katan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleri ışığında geleceğe güvenle yürüyen Cumhuriyet çocuklarıyız.

Bizler; Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin kazanımlarının tırpanlanmasına izin vermeyen Cumhuriyet kadınlarıyız.

Bizler; Millet egemenliğinin inşası ve emperyalizme karşı mücadelesiyle, “yurtta ve dünyada barış” ülküsüyle mazlum milletlerin umudu dünyaya örnek bir liderin devrimleriyle olduğu kadar eserleriyle de ekonomiye, bilime, eğitime, kültüre, sanata, spora yaptığı tartışmasız katkılardan, vatan sevgisinden ve mücadelesinden ilham alan Cumhuriyet gençleriyiz.

Bizler; Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmış olarak gireceğimizin sözünü veren fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür Cumhuriyet yurttaşlarıyız.

Bizler; toplumsal kutuplaşmayı derinleştiren, Cumhuriyet demekten korkan ihanet elçilerinin, Atatürk düşmanlığından medet uman karanlık ellerin, hak ve özgürlükleri, toplumsal barışı zedeleyen ihanet çetesinin karşısındaki toplumsal barışa inanan, ayrısı gayrısı olmayan bir Türkiye için çalışan “kimsesizlerin kimsesi”yiz.

Hepimiz; derin bir saygı ve özlemle andığımız Atatürk’ün evlatlarıyız.

Tek bir düşümüz var: Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak

Tek bir hedefimiz var: Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da hatırlattığı gibi, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Atatürk’ü ve devrimlerini bugün hala hedef alan zihniyetlerin, düşünce setleri felç bir yıkım ekibinin olması utanç vericidir. Bugünleri borçlu oldukları Atatürk’e dil uzatmaya yeltenenlere en güzel cevabı Atatürk’ün sözlerini hatırlatarak veriyoruz.

“Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.”

Ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Yaşamı, felsefesi ve ilkeleriyle aziz Türk milletine yön veren İstiklal Mücadelesi’nin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü vefatının 84. yılında rahmet,  minnet ve özlemle anıyoruz. Tüm dünyaya Türk milletinin hiçbir şekilde başka bir bayrak altında yaşamayacağını gösteren eşsiz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yarınlarımızın da her daim kutup yıldızı olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı bu yolda her geçen gün daha kararlı bir şekilde koşmaya, daha sıkı çalışmaya ve hiç durmaksızın aziz milletimiz için gayret etmeye devam edeceğiz. Bu duygularla cennet vatanımızın uğruna canını, kanını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi yad ediyor, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, özlem ve minnetle anıyoruz.”

PROF. DR. AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
“Toplumların tarihteki yerleri, yetiştirdikleri bireylerin eserleri ve etkisi ile ilişkilendirilebilir. Köklü bir geçmişe sahip olan Yüce Türk milleti, sayısız bilim insanı, fikir adamı ve lider yetiştirebilen büyük uluslar içerisinde yer almıştır.

İşte, milletimizin yetiştirdiği büyük önderlerden biri de her zaman ilham kaynağımızı oluşturabilen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.

O, askeri, siyasi ve toplumsal liderlik kimliklerinin yanı sıra kültüre ve bilimin her alanına değer vermesiyle dünya çapında kendisinden söz ettirebilmiş müstesna bir karakterdir. Ulu Önder, hiçbir zaman umutsuzluğa boyun eğmeyerek; cesaret, kararlılık ve zafer yolunda kadın, erkek, genç, ihtiyar demeksizin attığımız iman dolu emin adımlara öncülük etmiştir.

“Beni görmek demek, behemahal, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir” sözü ise O’nun fikri ve hissi duruşunu net bir şekilde ifade etmektedir.

En büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet bırakan Atatürk’ün bu mirasını onur ve gururla yaşatıp ilimle daha da yükseklere çıkarmak, elbette Türk gençliğinin en büyük sorumluluklarındandır. Söz konusu ivmeyi sürdürme noktasında bizler de eğitim, bilim, sanayi ve teknoloji gibi birçok alanda meşale olmayı sürdürecek; Devletimizin geleceğini yarınlara taşıma noktasında durmaksızın çaba göstereceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, hayatında milleti için çok büyük başarılara imza atan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Aziz Atatürk, ruhun şad olsun!”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her gün daha çok özlüyoruz.  Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birçok zafere imza atmıştır. Ulusal birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet kurarak Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan etmiştir. Bizleri bugünkü aydınlık günlere taşıyan Atamızı, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde daha iyi anlıyor, onunla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz. 10 Kasım Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, Cumhuriyet’in erdemlerine sadakatini ve Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü 84. ölüm yıl dönümünde minnet, rahmet ve özlemle anıyorum.”

HÜSEYİN İNAMLIK (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)
Tarih boyunca şanlı zaferler yazan, hayatını ülkesine ve milletine adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza etmek, Millet olarak Atatürk’e, O’nun fikirlerine ve eserlerine daima sahip çıkmak hepimizin vazifesidir. İnanıyoruz ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir.
Atatürk, bağımsızlık mücadelesinde milli birlik ve beraberliği tesis ederek, cephede kahramanca mücadele eden büyük komutan, kazandığı zaferler ve bize kazandırdığı eserlerle birlikte aynı zamanda engin düşünceleriyle ortaya koyduğu fikirlerle başta milletimiz olmak üzere tüm dünya için örnek bir devlet adamı ve liderdir.
Türk Milletinin Anadolu’da yeniden doğuşuna önderlik yaparak bağımsızlık destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyorum

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“O, bir milletin yüksek hedeflere ikna edilmesiyle nelerin, hangi kıvam ve derecede başarılacağını göstermiştir ve o, meşruiyet içinde kalarak, herhangi bir baskı ve zulme sapmadan, milli haslet ve haysiyetle Türk milletinin doğruluşuna kılavuzluk yapmıştır. Bu şekilde çökmüş ve çürümüş bir İmparatorluğun temellerinden güçlü, kendine güvenen, milletiyle aynı istikamete odaklanmış bir Cumhuriyet yönetimi ortaya çıkarmıştır.

Gazi Mustafa Kemal’in on yıllar öncesinden bizzat öngördüğü şekliyle, ‘Şahsi menfaatlerini düşmanların siyasi emelleriyle birleştirebilecek gafillerin ihanetleriyle’ her zaman karşılaşılması mümkündür. Buna karşı hazırlıklı olmak, milli birlik ve beraberliği güçlendirmek hepimizin ve herkesin en temel milli görev ve boyun borcu olmalıdır.

Bu nedenle 10 Kasım, bir matem gününden ziyade, Gazi Mustafa Kemal’i daha iyi anlamlandırma imkanıdır. Bu düşüncelerle, ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm kurucu kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize rahmetle, minnetle ve saygıyla yad ediyorum”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Cumhuriyetimizin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Türkiye’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de bizlere veda etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her fani gibi 84 yıl önce ebediyete intikal etmiş, ama manevi varlığı, düşünceleri ve kutlu vasiyeti tertemiz millet vicdanında bayrak gibi dalgalanmaktadır. Üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla başarılı bir komutan olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Önderlik ettiği istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyeti kurdu, daha sonra istikbal mücadelesine de liderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret gösterdi. Milletimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’imizin ve Demokrasinin değerlerini her şartta korumak, bu düşüncelerini benimsemek, açtığı yolda ilerleyerek, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterecek, Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yücelterek sonsuza kadar yaşatacaktır. Türk milleti, tarihi boyunca yaşanan üstün kahramanlık destanları ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük kahramanlar sayesinde nice zorlukları aşarak bu günlere kadar gelmiştir. Bu bilinçle bizler, istiklal ruhuna sarılarak, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecan ve azimle çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bugün bölgesinde adeta bir yıldız gibi parlayan ve örnek gösterilen bir konuma yükselmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum.”

YUSUF GARİP (MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
Yaşamı cepheden cepheye koşmakla geçen, Milli Mücadele’nin önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 84 yıl önce bugün ebediyete irtihal etmiştir. Aradan geçen 84 yılda, Türk milletinin bağrındaki acı ilk günkü gibi tazedir. Bunca zamandır, milletimizin bağlılığı nesiller boyunca büyüyerek artmıştır. Nesiller boyunca onun hiç yüzünü görmeden, fikirleri, duyguları ve hedefleri içselleştirilmiş ve aktarılmıştır. Bu onun ‘Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir’ sözünün en güzel göstergesidir.
Atatürk’ün emperyalist güçlerle mücadelesinin tüm dünyada eşsiz bir örnek olarak gösterildiğinin altını çizen Garip, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cephede büyük bir kumandan, dış ilişkilerde usta bir diplomat, adil ve örnek bir devlet adamıdır. Onun günün koşulları altındaki stratejileri, deha örneği fikirleri, cesareti, sabrı ve inancı emperyalistlerin karşısındaki çelikten bir duvar olmuştur. Onun bu inancı, Türk milletinin bütün damarlarına nüfuz etmiştir. Emperyalistlere en büyük darbeyi Türk milleti vurmuş, Atatürk önderliğinde esaret zincirlerini kırmış, ve ilelebet yaşayacak tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir. Çağımızda hiçbir isim Atatürk’ün adı kadar büyük saygı yaratmamıştır.

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CUMHURİYET HALK PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Gençlik yıllarından itibaren demokrasi düşüyle hareket eden, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelesi verdiğimiz bugünlere de ışık tutmaktadır.  Fikir ve eserleriyle, yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran, milletiyle birlikte kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarının çok ötelerinde de çarpan mazlum ve masum kalplerde derin izler bırakan bu büyük insanı anmanın hüznünü yaşıyoruz. Atatürk, yaşamını milletine adayarak bağımsızlık ve özgürlük yolunda tüm güçlüklere direnmiş, kazandığı büyük başarılarla dünyaya örnek olmuş, ülkesinin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş bir liderdir” dedi.

Çavuşoğlu anma mesajında, “O’nun eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolun sonunda, inanıyorum ki ülkemiz, bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacaktır. Cumhuriyetin fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatları, ülkemizin siyasi bağımsızlığını ekonomik bağımsızlık ile perçinleyecek, liyakat esasına dayalı, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti tüm ilkeleriyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hayata geçirilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

SÜLEYMAN EKİCİ (İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
“Cumhuriyet’imizin kurucusu ve millî mücadelemizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; mücadeleci kişiliği, askeri yeteneği ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden biri olmuştur. Onun bu üstün nitelikleri tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek teşkil etmiştir. En büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de daima payidar kalacaktır.

Milletçe, onun işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın kıvancını yüreğimizde taşımaktayız. Şüphesiz bu eşsiz kıvancı, sonsuza kadar yaşatmak için azimle ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Azim ve kararlılığımız sayesinde millî birlik ve sosyal dayanışma ruhumuz sonsuzluğa ulaşmış olacaktır. Bizler birbirimize kenetlenerek birlik, bütünlük ve beraberlik meşalemizi ebediyete ulaştıracağız.

En büyük emanetimiz, hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti’dir. Atatürk; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” özdeyişiyle milletimizin azim, kararlılık ve cesaretine olan inancını ortaya koymuştur. Bizler, bayrağımızı aynı inanç, aynı şuur ve aynı imanla vatan toprağımızda dalgalandıracağız. Çalışmaktan asla ödün vermeden ülkemizi, çok daha müreffeh bir devlet hâline getireceğiz. Bunun için Cumhuriyet’imizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip gelecek nesillere devredeceğiz.

Atatürk’ü anlamak demek; onun ilke ve inkılaplarının aydınlattığı yolda kararlılıkla yürümek demektir. Atatürk’ün fikirlerine sahip çıkarak bağımsızlığımıza ve bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmış olacağız.  Onun fikirlerinden ve eserlerinden feyiz alarak barış, huzur ve refah içinde varlığımızı sürdüreceğiz.

İstiklâl savaşımızın eşsiz kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daima milletimizin gönlünde yaşayacaktır. Omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları, şehit ve gazilerimiz hiç bir zaman unutulmayacaktır. Milletçe atacağımız dev adımlarla ülkemizin kalkınma ve gelişme hamlesini hızla sürdürecek, Atatürk’ün fikir ve ideallerini yarınlara taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal eden, vatanını canından aziz bilen şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü en içten duygularımla anıyorum.”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DTB BAŞKANI)
“Milletimizin bağımsızlık mücadelesini başlatan ve mücadelemize önderlik eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. seneyi devriyesinde rahmetle yad ediyorum. Kısa sürede başardıklarıyla bir milletin yeniden doğuşuna öncülük eden Atatürk, yok olmanın eşiğinden dönen milletimizin kalkınmasında en büyük yol gösterici olmuştur. O tüm dünyanın örnek aldığı eşsiz bir komutan, dahi bir devlet adamıdır. Gerek komutanlığı, gerekse de devlet adamlığı ile tüm dünyanın takdirini kazanan Atatürk, vefatından yıllar sonra bile ileri görüşlülüğü ile yolumuzu aydınlatmaktadır. Kendisi aramızda olmasa da eserleri sonsuza kadar yaşayacak, çağları aşan fikirleri daima yolumuzu aydınlatacaktır. İş dünyası olarak O’nun bıraktığı eserlere ve fikirlerine her zaman sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Bıraktığı mirası daha da güçlü kılmak için var gücümüzle çalışacağız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu