REKLAMI GEÇ

Büyük Zafer’in 100. yılı

Büyük Zafer’in 100. yılı

Bugün Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü… Denizli protokolü yüzbinlerce şehidin verildiği, o büyük zaferi yayınladıkları mesajlarla kutladı, şehitleri andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2015 Çarşamba, 08:00

DENİZLİ VALİSİ ŞÜKRÜ KOCATEPE
Bugün, şanlı tarihimize altın harflerle işlenen Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu gurur gününde, “Çanakkale Geçilmez” vecizesini Dünyaya kabul ettiren fedakârlık ve feragat timsali şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Dünya harp tarihinin müstesna kahramanlık destanı olan “Çanakkale Zaferi”; Türk milletine zincir vurmak isteyen emperyalist güçlere karşı milletimizin kükremiş sel misali göğsünü siper ederek bağımsızlığı uğruna inançla, cesaretle şahlanışının destanıdır.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Çanakkale Zaferi, askeri bir savaş başarısı olmasından öte, ‘Ya İstiklal ya ölüm!’ diyerek vatan müdafaasında yer almış Türk Milleti’nin dünya tarihine altın harflerle kazıdığı bir mücadeledir. Çanakkale Savaşı’nda yokluklar, birlik ve beraberlikle adeta diriliş destanına çevrilmiştir. 100. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi, bu yıldan itibaren tarihimizde asırlık bir kahramanlık destanı olarak yer almaya devam edecektir.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU
Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca karşılaştığı en büyük ve en zorlu sınavlardan biri olup, m2’ye 600 bin mermi düşmüştür. Vatan topraklarımızı ve bağımsızlığımızı korumak için Büyük Türk Milleti ve kahraman askerlerimiz tarafından, dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış bir zaferdir. Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir. Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir. 18 Mart yalnızca bir kurtuluş savaşı değil, savaş sonrası oluşan dünya ve insanlık barışının başladığı bir tarihtir. 

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN
Düşmanı dize getiren inancın siperleştiği, sonu olmayan bir başlangıcın destanlaştığı bir tarihin 100. yıl dönümü. Bugün, dönemin en güçlü ordularına sahip, işgalci devletlere karşı kazanılmış, ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğini, tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir gün. 18 Mart Çanakkale zaferimizin yıl dönümü ve Şehitler Günü’nde, bayrağı, görevi ve kutsal bildiği vatanı uğruna korkusuzca canlarını vererek mertebelerin en yükseği şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI KAZIM ARSLAN
“Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!” diyen ama, vatan savunması harici savaşın bir cinayet olduğuna da dikkat çeken Mustafa Kemal’in Çanakkale’deki askerlerini, canı kanı pahasına vatanını savunan şehitlerimizi, hayatlarını hiçe sayan gazilerimizi, cephelere sırtında cephane taşıyan cefakar analarımızı, bacılarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, o günlerden bu günleri bizlere kazandıran ve bu güzel mirası ve Cumhuriyeti de ilelebet sonsuza kadar yaşatacağımızın sözünü veriyorum.

AK PARTİ İL BAŞKANI ŞAHİN TİN
Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki silah arkadaşları ile birlikte canı ve kanı pahasına çok uluslu devletleri Çanakkale’de durdurmayı başarmıştır. Milletimiz azimle ve inançla dimdik durarak düşmana karşı bir ve beraber olmuştur. Bu asil millet bize bizden başka dost olmadığını idrak etmiş, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Kürd’üyle kısacası milletimizin tüm mozaikleri ile bütünleşmiş, birlik ve beraberlikle bir arada omuz omuza mücadele ederek o büyük zafere birlikte ulaşmıştır.

CHP İL SEKRETERİ HAKAN KIYAK
Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir.

MHP İL BAŞKANI YASİN ÖZTÜRK
Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması adına önemli bir mesafe kat edildiği Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

DTO BAŞKANI NECDET ÖZER
Bugün Türk milletinin milli birlik ve beraberlik içerisinde, ölümü hiçe sayarak, canını ve kanını vatanı uğruna feda ettiği Çanakkale Zaferimizin 100. yıldönümüdür. Biz bu büyük zaferi, Vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan “Haydi evladım git, Vatan için ya şehit ol, ya gazi” diyen milletimiz sayesinde kazandık. Bu şanlı tarihimizden de görüldüğü gibi Türk milleti olarak bizlerin en büyük zenginliği ve gücümüz Vatan sevgimiz ve bütünlüğümüzdür.

DENİZLİ BAROSU BAŞKANI MÜJDAT İLHAN
Ulusumuz, 18 Mart 1915 tarihinde “Çanakkale Geçilmez” olarak tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazanmış, çağdaş ve modern Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasını sağlamış, bağımsız ve özgür yaşama yolunda ulus bilincimizin oluşmasını sağlamıştır. Kahraman askerlerimizin, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı dayanışma, birlik ve beraberlik içinde, milletimizin yenilmezliğini gösterdiği bu zafer, bağımsızlık ve vatan toprağı söz konusu olduğunda Türk milletinin karşısında hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya duyurmuş ve örnek olmuştur.

TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANI TURGAY DEMİRTAŞ
Bugün milletimizi bölmek, Türk adını bu topraklardan kazımak isteyenlere Türkiye Kamu-Sen olarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki; mucizeler yaratan bir milletin çocukları olan bizler, vatanımız ve milletimiz üzerinde hain emeller besleyenlere karşı kullanacak bir tek silahımız olmasa bile onlara dünyayı dar edecek inanca ve iradeye sahibiz. Buna inanmayanlar için Çanakkale, bir abide gibi tarihin şanlı sayfalarında parlamaktadır. Bu vesile ile Türk milletinin muhteşem Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını ve Şehitler Haftası’nı bir kez daha kutluyor, vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimize; emanetlerine sahip çıkacağımıza dair Türkiye Kamu-Sen olarak söz veriyoruz. Şehitlerimize minnettarız, ruhları şad olsun.

Yorumlar

baki zeytünlüoğlu   -  Bağlantı 18 Mart 2015, 08:52

BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM. CENABI HAK ŞEHİTLERİMİZİ PEYGAMBERİZ(S.A.V) KOMŞU EYLER İNŞAALLAH..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 14 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 14 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 29Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 30Açık

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_