REKLAMI GEÇ

Büyükşehir bal ormanı fidanlarla buluşuyor

Büyükşehir bal ormanı fidanlarla buluşuyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin arıcılığın gelişmesi ve bal üretiminin artırılması amacıyla hayata geçirdiği bal ormanı projesi kapsamında oluşturulacak tıbbi aromatik bitki bahçesi için fidan dikimine başlandı. 46 farklı bitki türünde 156.000 fidan toprakla buluşacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ocak 2021 Cuma, 11:33

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde kurulan Yahşiler Bal Ormanı projesi kapsamında oluşturulacak tıbbi aromatik bitki bahçesi için fidan dikimine başlandı. Denizli’de arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretim kalitesinin artırılması amacıyla 861.700 metrekare alanda kurulacak bal ormanı için imzalanan protokolün ardından çalışmalar hız kazandı.

İlk olarak Tavas ilçesinin Yahşiler Mahallesi’nde belirlenen bal ormanı alanında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından tesviye ve düzenleme çalışması ile bölgeye ulaşımı sağlayacak yolun yapımı tamamlandı. Daha sonra bir yandan 861.700 metrekare alanın tel örgülerle çevrilmesi yapılırken, diğer yandan ise tıbbi aromatik bitki bahçesi için fidan dikimine başlandı. Lavanta, yalancı akasya, adaçayı, biberiye, kekik, kuşburnu, leylak, erguvan, hayıt, alıç, çakal eriği, iğde, badem ve ahlat gibi 46 çeşit bitki türü olmak üzere yaklaşık 156.000 fidan toprakla buluşacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi bal ormanına ayrıca üreticiler için oturma alanları, kovan sehpası, yapay su havuzları, ahşap kulübe ve bal sağma ünitesi yapacak.

“İZ BIRAKMAYA, ESER BIRAKMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kırsal kalkınmaya verdiği destekle örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesinin arıcılara tahsis edeceği bal ormanı ile kent ekonomisine büyük bir destek daha sağlanacağını söyledi. Bal ormanını çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Zolan, tarım ve hayvancılığa büyük katkı sağlayacak projenin Denizli ve ülke ekonomisine getirilerinin de büyük olacağını belirtti.

Bal ormanının tamamlanmasının ardından bölgenin arıcılara tahsis edileceğini kaydeden Başkan Zolan, “Sadece belediyecilik hizmetlerimizle değil şehrimizin üretimine verdiğimiz desteklerle de iz bırakmaya, eser bırakmaya devam ediyoruz. Görevde kaldığımız her gün taş üstüne taş koymayı sürdürüyoruz. Denizlimiz için önemli bir yatırımı daha Allah’ım kazasız, belasız tamamlamayı nasip etsin inşallah” dedi.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 22 Ocak 2021, 21:20

eğer sonuç alınırsa ve idamesi için çalışılırsa,çok mükemmel bir proje..günümüz dünyasında en çok ihtiyaç duyulan alanlardan biri.bu konuda emeği geçenlerden Allah razı olsun.Ayrıca osman zolan a teşekkürler.hiçbir bağım yok ama doğru alkışlanmalı..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
14 Mayıs 2025 Çarşamba 13 26Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
15 Mayıs 2025 Perşembe 12 27Az Bulutlu
16 Mayıs 2025 Cuma 14 32Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 16 30Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2025 Pazar 17 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı