REKLAMI GEÇ

Büyükşehir faaliyet raporu onaylandı

Büyükşehir faaliyet raporu onaylandı

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından açıklanan ‘illerde yaşam endeksi’ çalışmasına göre Denizli’nin 26. sırada yer alması Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı kızdırdı. Zolan, ”TÜİK kriterlerini yeniden gözden geçirmeli. Kriterler yeniden gözden geçirilirse biz 3 veya 4’ncü sırada yer alırız” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2016 Perşembe, 09:49

Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı toplantısının son birleşiminde 2015 faaliyet raporu görüşüldü. Meclis üyelerinin 2,5 saat tartıştığı faaliyet raporu ile ilgili sunumu Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptı.

2015 YATIRIM YILI OLDU
Büyükşehir Belediyesi’nin 460 milyon olarak belirlenen 2015 yılı bütçesinin yüzde 70 gerçekleşme oranına ulaştığın söyleyen Başkan Zolan, “Bu önemli bir başarıdır. Bütçemizin yüzde 44’ünü yatırımlara harcadık. Bu da 2015 yılının Denizli için yatırım yılı olduğu anlamına gelmektedir” dedi.

5 MİLYON METREKARE KİLİT TAŞI DÖŞEYECEĞİZ
Bir yıl içerisinde ilçelere 550 bin metrekarelik kilit taşı döşemesi yapıldığını söyleyen Başkan Zolan, 2016 yılı içerisinde 1,5 milyon metrekare, 3 yıl içerisinde ise ilçelerin tamamına kilit taşı döşeneceğini açıkladı.

Başkan Zolan, “Denizli bir bütündür. İlçelerimizdeki vatandaşlarımız da aynı hizmeti eşit şekilde alacaktır. Hedefimiz, en ücra mahalledeki vatandaşımızın ayağı toza, çamura değmeden camisine, kahvesine ve ev ziyaretine gidebilmesini sağlamaktır. İlçelerimize 5 milyon metrekarenin üzerinde kilit taşı döşenmesi gerekiyor. Bu yıl 1,5 milyon metrekaresini döşeyeceğiz. İlçe belediye başkanları ile mahalle paylaşımlarını gerçekleştirecek” diye konuştu.

TÜİK KRİTERLERİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ
TÜİK’in açıkladığı “en yaşanılabilir kent” sıralamasında Denizli’nin 26. olmasını da eleştiren Zolan, “Yaşanabilir şehir anlamında daha öncede gündeme gelmişti orada ben TÜİK’e seslenmiştim. Kriterlerin ne olduğunu bilmiyoruz. Önyargısız bakmak lazım. Denizli’ye gelen insanlar memnun ayrılıyor. Denizli’ye hayran kalıyor. Memurlar emekliliğinde Denizli’de yaşamayı tercih ediyor. Denizli spor alanlarıyla, yeşil alanlarıyla, artık temiz havasıyla, sanayisi, tarımıyla Denizli’nin hiçbir eksiği yok daha fazlası var. O kriterler gözden geçirildiğinde Denizli ilk 3 veya 4’de olacağını düşünüyorum. Çünkü Denizli’de kişi başına düşen yeşil alan 13 metrekare. Bu oran Avrupa’da 8 metrekare. Biz Avrupa ortalamasını bile geçmiş durumdayız” dedi.

ÇALLICA: YAP-BOZLARLA ZAMAN GEÇİRİYORUZ
CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Çallıca, 2015 yılı hizmetlerini, Denizli’nin geleceğine dönük değil, günü kurtarmak adına yapılan hizmetler olarak değerlendirdi. Çallıca, “2015 yılında meclisten 1407 karar alınmış ve bunun 1024’ü imar ile ilgili. Ve bunlar genellikle vatandaşlardan gelen imar değişikliği talepleri oluşturuyor. Yani yap-bozlarla zaman kaybediyoruz. Bizlerin görevi bu olmamalı. Şehrimizi gelece hazırlamamız gerekir” dedi.

GARİP: EŞİT VE ADALETLİ HİZMET VERMİYORUZ
MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip ise, belediyenin yaptığı güzel hizmetleri takdir ettiklerini, ancak alt yapı çalışmalarının uzaması ve aynı noktanın birkaç kaç kazılmasının vatandaşları çileden çıkardığını söyledi.

Garip, “Bu konuda çok sayıda şikayet alıyoruz. Bunun başka bir yolu olmalı. Bazı ilçelerimizde, partizanlık yapılıyor. Hizmetler eşit ve adaletli verilmiyor. Bu konuda bir vatandaşımız, kilit taşı döşeme çalışmalarının bir noktaya kadar geldiği ve ‘orası bize oy vermedi” diyerek tamamlanmadığını anlattı. Bu tavırlar hoş olmayan tavırlar. Tüm bu olumsuzlukların yanı sıra güzel çalışmalar da yapılıyor. Bunları da görmemezlikten gelmek doğru değil” diye konuştu.

FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Meclis üyelerinin üzerinde tam 2.5 saat konuştuğu Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı faaliyet raporunu oyladı. CHP’li üyelerin ret oyu verdiği rapor, AK Parti ve MHP grubunun evet oylarıyla meclisten geçti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu