REKLAMI GEÇ

Büyükşehir heyeti Norveç’te

Büyükşehir heyeti Norveç’te

Denizli Büyükşehir Belediyesi, üyesi olduğu Avrupa Bölgeler Asamblesi’nin (AER) Norveç’te yapılan Genel Kurul ve Büro toplantısına katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2016 Perşembe, 18:06

Avrupa Bölgeler Asamblesi Genel Kurul ve Büro toplantısı Norveç’in Nordland bölgesinde bulunan Bodo şehrinde yapıldı. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Meclis Üyeleri Hüseyin İnamlık, Kadir Pala, Kamuran Taşdan, Nazım Ayyavuz, Mustafa Horzum, Yusuf Garip ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı personeli Faruk Tahal katıldı.

Genel Kurul’da AER’nin İzleme ve Değerlendirme Grubuna 3 yeni üye bölgenin (İsveç-Västerbotten, Arnavutluk-Korça, Danimarka-Nordjylland) seçilmesi ve AER Büro Yönetim Toplantısında politik deklarasyon sunulması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri olarak da İngiltere’nin Avrupa Birliği oylaması (BREXIT), Kuzey Kutup Bölgesi Gelişimi ve AB Politikasına Entegrasyonu konuları ele alındı. Ayrıca AER yeni büro üyeleri listesi, çalışma grupları tutanakları, denetim raporları, faaliyetler ve komitelerin çalışmaları hakkında bilgilendirmeler sunularak oylama sonucu kabul edildi.

Genel Kurul’da Avrupa Bölgesi’ni temsilen Leonardo DiCaprio Fonu ve İklim Hareketi Topluluğu’nun (R20) ortaklaşa yürüttüğü iklim değişikliği, çevre kirliliğini önleme ve yenilenebilir enerji konularında başlatılan “100 Proje Kampanyası”na katılım ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu