REKLAMI GEÇ

Büyükşehir ve DESKİ’de ücretlere yüzde 10 zam

Büyükşehir ve DESKİ’de ücretlere yüzde 10 zam

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. İmzalanan sözleşmeyle, ücretlere ilk yıl yüzde 10.14 oranında zam yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2015 Salı, 14:50

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Yemekhanesi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, uzun ve yorucu bir görüşme sürecinin uzlaşmayla bittiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ise, çalışanların emeğini verme konusunda kafalarında soru işareti bırakmama adına tüm imkanları her zaman seferber ettiklerini, göreve geldikleri günden itibaren çalışanların ücretlerini geciktirmediklerini belirtti.

İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle de ilgili bilgi veren Zolan, ücretlere ilk yıl için toplamda yüzde 10.14 artış yapılacağını, artış oranının ikinci yıl yüzde 7.8 ve üçüncü yıl ise yüzde 7.5 olacağını, bu oranların enflasyonun gerisinde kalması halinde fark ödeneceğini kaydetti.

Yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan zolan,“Üç yıl önce de yine şartlarımızı zorlayarak bir noktaya geldik. İnşallah hayırlı olacak. Yeter ki huzurumuz, iş barışımız yerinde olsun. Milletimize gece-gündüz hizmet edelim. Milletimizin ihtiyaçlarını, taleplerini birlikte karşılayacağız. Sizler benim yol arkadaşlarımsınız. Denizlimize beraber hizmetkar olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve DESKİ Genel Müdürü Güngör, toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu