REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den deprem bölgesinde çocuk oyun alanları

Büyükşehir’den deprem bölgesinde çocuk oyun alanları

Denizli Büyükşehir Belediyesi, çocukların eğitimlerine destek olmak ve depremde yaşadıkları travmayı atlatabilmelerine katkı sunmak amacıyla Hatay ve İskenderun’da çocuk oyun alanları kurdu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’den gönderilen 1 tır dolusu oyuncak ve akıl oyunları setleri ile çocukları mutlu etmek için gayret ettiklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2023 Cumartesi, 10:03

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından Hatay’da sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Hatay merkez ile İskenderun ilçesinde çocukların eğitimlerine destek olmak ve depremde yaşadıkları travmayı atlatabilmelerine katkı sunmak amacıyla çocuk oyun alanları kurdu.   Bölgede gönüllü psikologların görev aldığı çocuk oyun alanlarında ise Denizli’den gönderilen 1 tır dolusu oyuncak ve akıl oyunları setleri ile afetzede çocukların yaraları sarılıyor.

Çocukların gelişimlerine uygun oyuncak ve eğitim materyalleriyle donatılan alanlarda çok sayıda çocuk oyun oynarken, kendilerine Denizli’den gönderilen birbirinden renkli ve güzel oyuncakların yanı sıra gönüllü psikolog ve çocuk gelişim uzmanları eşliğinde çocuklar yaşadıkları travmayı bir nebze olsun atlatabilmelerine imkan sağlanıyor.

BAŞKAN ZOLAN: ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremden tüm milletin olduğu gibi çocukların da ciddi biçimde etkilendiğini belirterek, “Çocuklarımızı cıvıl cıvıl, mutlu ve keyifli görmek istiyoruz. Onları çok seviyoruz. Çocuklar en değerli varlıklarımız, onlar bizim geleceğimiz. İnşallah gelecekleri daha da güzel olacak. Onların geleceği için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Eğlenmeleri ve arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirmeleri için çocuk oyun alanları hazırladık. Onların bu psikolojik süreci en iyi şekilde atlatmaları adına yaptığımız çalışmaya katkı sunan tüm hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Temmuz 2025 Perşembe 19 35Sıcak
4 Temmuz 2025 Cuma 20 35Sıcak
5 Temmuz 2025 Cumartesi 23 38Sıcak
6 Temmuz 2025 Pazar 25 41Sıcak
7 Temmuz 2025 Pazartesi 26 43Sıcak