REKLAMI GEÇ

Girişimci kadınlara mikrokredi desteği

Girişimci kadınlara mikrokredi desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) arasında Mikrokredi Uygulama Protokolü imzalandı. Protokolün ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi’ne üye 50 kadına 50 bin liralık sermaye dağıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2015 Cumartesi, 09:42

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi’nin kendi işini kurup, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlara yönelik 2 yıl önce başlattığı çalışma tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) arasında Mikrokredi Uygulama Protokolü imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen protokol törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi’nden faydalanan 50 kadın ve davetliler katıldı. Mikrokredi Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, 2008 yılından beri 5 ilde kadınlara yaklaşık 22 milyon 500 bin lira sermaye dağıttıklarını belirterek, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi çok güzel hizmetler yaptı. Sık sık maddi ve farklı katkılarıyla Denizli Büyükşehir Belediyemiz bu konuda üstüne düşeni sonuna kadar gerçekleştiriyor. Her türlü katkısı için öncelikle Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BALIK VERMEK YERİNE, BALIK TUTMAYI ÖĞRETME
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, davetlilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Mikrokredi bugün Denizli’de 1200 hanım kardeşimize ulaşan, yeniden yapılanma veya imkan sunmadır. Mikrokredi insanlarımıza balık vermek yerine, balık tutmayı öğretme, balık tutmasını fırsat vermedir. En güzel şey ise, insanların kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlamaktır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye bütçesinden Mikrokredi Ofisi’ne imkan aktardıklarına işaret eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Sizlere kredi olarak verilsin noktasında bu imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bunu belki bütçeden harcadığımız, en güzel kullanılan kaynak olarak görüyorum. İnşallah hep beraber daha güzel günlere yürüyeceğiz. Biz sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Siz varız üretmek, çalışmak istiyoruz diyorsanız, biz de Allah’ın izniyle yine sizlere destek olmaya devam edeceğiz.”

MİKROKREDİ YEMİNİ ETTİLER
Denizli’nin ilçelerine de ofisler kurulduğunu kaydeden Başkan Zolan, “İnşallah tüm ilçelerimizde, ‘ben kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum, bir şeyler yapmak istiyorum’ diyen son hanım kardeşimize ulaşana kadar, herkes mutlu olana kadar, biz koşacağız durmayacağız. Hep birlikte inşallah üretmeye devam edeceğiz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Sizler kendi destanlarınızı kendiniz yazacaksınız, biz sadece başlangıç yapıyoruz. Hanım kardeşlerimizin istedikten sonra başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Allah kolaylılar versin, yolunuz açık olsun” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve Mikrokredi Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli protokolü imzaladı. Protokolün ardından
Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi’ne üye 50 kadına 50 bin liralık sermaye dağıtımı yapıldı. Ayrıca kadınlar birlikte “Mikrokredi Yemini” ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu