REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den korona önlemleri

Büyükşehir’den korona önlemleri

Denizli Büyükşehir Belediyesi korona virüsüne karşı vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs terminali, parklar, dinlenme alanları, kültürel ve spor tesisleri gibi tüm hizmet noktalarında düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyor. Ekipler, toplu taşıma araçlarını ve parklarını da her gün dezenfekte ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2020 Perşembe, 17:20

Denizli Büyükşehir Belediyesi korona virüsüne karşı aldığı tedbirler kapsamında vatandaşların yoğun bir şekilde kullandığı otobüs terminali, parklar, dinlenme alanları, kültürel ve spor tesisleri gibi tüm hizmet noktalarında, toplu taşıma yapan otobüsler ile duraklarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yapıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı ekipler bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlı biyosidal ürünler ile dezenfeksiyon uygulaması gerçekleştiriyor. Ekipler özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs terminali, parklar, dinlenme alanları, kültürel ve spor tesisleri gibi tüm Büyükşehir Belediyesi hizmet noktalarında buharlı dezenfeksiyon makineleri ile bakteri, virüs ve mikropların direnç kazanmasını engelleyen dezenfeksiyon işlemi yapıyor.

DEZENFEKSİYON UYGULAMALARI ARALIKSIZ SÜRECEK
Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası başta olmak üzere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, Genç Denizli, sosyal etkinlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, yaya üst geçitleri, Bayramyeri Meydanı, Gazi Bulvarı, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı gibi sorumluluk alanlarındaki parklarda bulunan bank ve diğer tesisler ile çocuk oyun gruplarında temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ise kurum içi çalışanların korona virüsüne karşı alması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme çalışması gerçekleştiriyor.

GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI ÖNCESİ STATTA DEZENFEKSİYON UYGULAMASI YAPILACAK
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı ekipler Yukatel Denizlispor’un 14 Mart Cumartesi günü yapacağı Gençlerbirliği maçın öncesi sabah saatlerinde Atatürk Stadyumu’nda dezenfeksiyon uygulaması yaparak korona virüsüne karşı önlem alacak.

OTOBÜSLER VE DURAKLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR
Şehir merkezinde 50 hatta hizmet veren 230 otobüs vatandaşların hijyenik bir ortamda seyahat etmesi için sefere çıkmadan önce hijyen işlemlerinden geçiriliyor. Göreve başlamadan önce Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. İşletme Müdürlüğünde görevli temizlik personeli tarafından iç-dış temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinden geçirilen otobüsler daha sonra vatandaşların hizmetine sunulmak üzere seferlerine çıkıyor.

Otobüsler iç-dış temizlik çalışmalarının yanında buharlı dezenfeksiyon makineleri ile de en ince ayrıntısına kadar dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutuluyor.

Otobüs iç-dış temizlik çalışmalarının yanında Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri de şehir içinde kullanılan otobüs duraklarını düzenli olarak temizlik ve hijyen işlemlerinden geçiriyor.

“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, korona virüsüne karşı günlük rutin olarak yaptıkları çalışmalara ek birçok ilave tedbirler aldıklarını söyledi.

Vatandaşların korku ve paniğe kapılmayarak kişisel temizlik ve hijyenlerine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizler vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarımızda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Tüm önlemleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu