REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den o iddialara yanıt

Büyükşehir’den o iddialara yanıt

Kısa süre önce il merkezinde sokak hayvanlarının toplandığı ve akıbetlerinin belli olmadığı yönündeki eleştirilerin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nden yanıt geldi. Sahipsiz hayvanlara umut olmaya devam ettiklerini vurgulayan klinik yetkilileri, sahipsiz hayvanların tedavi, aşı ve bakımlarını yaptıktan sonra aldıkları bölgeye geri bıraktıklarını, istenmeyen ya da yaşam olanağı olmayan hayvanların ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Beslenme Odağı’na gönderildiğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2015 Pazartesi, 11:20

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce Delikliçınar ve Bayramyeri bölgesinde bulunan sahipsiz köpeklerin insanları rahatsız ettiği gerekçesiyle uygunsuz koşullarda toplamakla eleştirilmiş, alınan köpeklerin akıbetlerinin belli olmadığı öne sürülmüştü. Yapılan eleştirilerin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nden açıklama geldi, sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

denizli-buyuksehir-sokaka-hayvanlarina-umut-oluyoruz-3

7 yıl önce kurulan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı’nın sahipsiz olarak yaşamlarını sürdüren hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması ve parazit bakımını yaptıktan sonra küpe takarak kayıt altına alınmasının sağladığı ve 24 saat hizmet verildiği ifade edildi.

denizli-buyuksehir-sokaka-hayvanlarina-umut-oluyoruz-2

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Emine Dangal, kliniğin mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında nöbetçi ekiplerle çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, klinikte izlenen süreçle ilgili bilgi verdi, sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma ve parazit tedavilerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dangal, “Tedavisini tamamladığımız hayvanlara küpe takarak kayıt altına alıyoruz. Daha sonra topladığımız bu hayvanları aldığımız bölgeye bırakıyoruz. Alındığı bölgede zor şartlar altına yaşayan hayvanlarımızı ise beslenme odağına getiriyoruz. Burada hayvanlarımız doğal bir ortamda ve oldukça mutlular. Veteriner hekimler olarak sürekli kontrollerini yapıyoruz. Hasta olanlar varsa gerektiğinde kliniğimize götürüyoruz. Mümkünse de tedavisini burada yapıyoruz. Hayvanseverler de beslenme odağına gelip, hayvanlar ile ilgilenebilirler” dedi.

denizli-buyuksehir-sokaka-hayvanlarina-umut-oluyoruz-4

İMKANI OLANLAR SAHİPLENSİNLER
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekim Hasan Kılıç, beslenme odağında 400 köpek bulunduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi tarafından buradaki hayvanların sağlık ve yiyecek ihtiyaçları karşılanıyor. Beslenme odağımız düzenli olarak ilaçlanmakta, hayvanlara ve insanlara zararlı olabilecek, bit, pire, karasinek, kene gibi zararlıların üremesi engelleniyor. Vatandaşlarımız vakit ayırıp buraya gelerek hayvanlarımıza sevgi göstersinler, imkanı olanlar sahiplensinler” tavsiyesinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu