REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den Yörük Şöleni

Büyükşehir’den Yörük Şöleni

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılarak yaşatılmasına katkı koymak amacıyla 2 Eylül 2018 Pazar günü Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı’nda Yörük Şöleni düzenliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2018 Çarşamba, 16:24

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarmak ve yaşatılmasına katkı koymak amacıyla Denizli Yörükleri Derneği ile birlikte Yörük Şöleni düzenliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı içerisinde düzenleyeceği şölen, mehteran eşliğinde kortej ile başlayacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterilerinin yer alacağı şölende, keşkek ve pilav ikramları yapılacak. Programda halat yarışması, koyun taşıma yarışması, çoban köpeği yarışması, kaval eşliğinde koyun ve keçi kırkımının yanı sıra yağlı güreş gösterisi gerçekleştirilecek. Hakan Eyiden, Işıl Koç, Hasan Başkaya, Ozan Nihat ve Hüseyin Özdemir’in sahne alacağı şölen 2 Eylül 2018 Pazar günü saat 10.30’da başlayacak.

“YÖRÜK KÜLTÜRÜ BİZİM ÖZÜMÜZ”
Şölene tüm hemşerilerini davet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Yörük kültürü bizim özümüz, geçmişimizdir. Değerlerimizi yaşatmak ve Türk Dünyası’nın birlik ve bütünlüğü için hazırlamış olduğumuz programımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Temmuz 2025 Cumartesi 22 38Sıcak
6 Temmuz 2025 Pazar 25 41Sıcak
7 Temmuz 2025 Pazartesi 26 41Sıcak
8 Temmuz 2025 Salı 26 42Sıcak
9 Temmuz 2025 Çarşamba 26 41Sıcak