REKLAMI GEÇ

Büyüksoy: Fazla çevre cezası kesmiyoruz

Büyüksoy: Fazla çevre cezası kesmiyoruz

Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürü Fikret Büyüksoy, çevreyle ilgili konularda eskisi kadar çevre cezası kesilmediğini, artık sanayicilerin olumsuzluk oluşturan durumlarda kendilerine gelerek, çözüm için fikir aldıklarını söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2016 Cuma, 13:09

Denizli’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne erken kutlama. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinlikte çevreyle ilgili stantlar açıldı, günün önemini anlatan şiirler söylendi, gösteriler ve öğrencilerin atıklardan hazırladığı giysilerden oluşan defile sunuldu.

denizli-buyuksehir-belediyesi-5-haziran-cevre-gunu-4

Vali Şükrü Kocatepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katılmadı Dünya Çevre Günü kutlamaları, stantların açılmasıyla başladı. Stantlarda çevreyi anlatan broşür, boyama kitapları, kalemlik ve fesleğen dağıtımı yapıldı.

denizli-buyuksehir-belediyesi-5-haziran-cevre-gunu-3

“ÇEVRE KONUSUNDA YARDIM İSTİYORLAR”
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, etkinlikte yaptığı konuşmada, çevre eğitiminin çocuklardan başladığını söyledi. Büyüksoy, “Bizim için 1 gün değil 365 gün çevre günü. Ancak farkındalığını oluşturmak için bugünü Çevre Günü olarak kutluyoruz. Artık biz çevre ile ilgili çok fazla ceza kesmiyoruz. Bu anlamda da sanayici ve işadamlarından çevre ile ilgili büyük destekler alıyoruz. Olumsuzluk oluşturan bir olayda bize gelerek ‘nasıl düzeltilebilir’ diyerek yardım istiyorlar” dedi.

denizli-buyuksehir-belediyesi-5-haziran-cevre-gunu-2

“BÜTÇEDE ÇEVREYE AĞIRLIK VERİLİYOR”
Denizli’de her zaman çevre farkındalığını oluşturmak için bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise “Bütçemizin büyük ağırlığını çevre için harcıyoruz. Okulda, evde, camide çevre temizliği ile ilgili herkesi bilgilendiriyoruz” diye konuştu.

denizli-buyuksehir-belediyesi-5-haziran-cevre-gunu-5

ÖĞRENCİLERİN SUNUMU
Konuşmaların ardından Tavas Kızılcabölük Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Hatice Nurten Akarsu, “Çevre Temiz Kalmalı” adlı şiiri, Melek Yaylaz da “İnsan ve Çevre Kirliliği “ isimli kompozisyonu okudu.

denizli-buyuksehir-belediyesi-5-haziran-cevre-gunu-1

Rukiye Urhan Anaokulu dans gösterisi, Osman Özgür İlkokulu öğrencileri atıkları kullanarak ritim gösterisi, Saime Aslan Anaokulu öğrencileri atık malzemeden hazırladıkları defileyi sundu.

denizli-buyuksehir-belediyesi-5-haziran-cevre-gunu-6

Gösterilerin ardından çevre ile ilgili düzenlenen çeşitli yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu