REKLAMI GEÇ

Camiler Haftası kutlanıyor

Camiler Haftası kutlanıyor

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta geç kutlanıyor. 13-19 Ekim tarihlerinde “Cami ve Gençlik” temasıyla kutlanacak olan Cami ve Din Görevlileri Haftası’nda ayrıca Denizli genelinde ibadete açık olan tüm camilerde, tadilat, boya ve temizlik yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2014 Pazartesi, 15:59

Denizli İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Ortanca, düzenlediği basın toplantısında “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri hakkında bilgi verdi. 1986 yılından beri her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın kutlandığını belirten Müftü Vekili Ortanca, “Bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle Camiler Haftası’nın 13-19 Ekim tarihlerinde kutlanması kararı alındı. ‘Cami ve Gençlik’ teması adı altında kutlanacak olan hafta içerisinde 450’si Denizli Merkez’de olmak üzere, ibadete açık bin 300’ün üzerinde camide, tadilat, boya ve temizlik çalışmaları yapılacak” dedi.

Ortanca ayrıca, Cami ve Din Görevlileri haftası nedeniyle 16 Ekim Çarşamba günü Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gençlere yönelik Uyuşturucu Bağımlılığı konulu konferans gerçekleştirileceğini de duyurdu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da En güzel ezan, en güzel Kur’an-ı Kerim okuyan ve Kur’an-ı Kerim’i ezbere en güzel okuyan din görevlilerini belirlemek amacıyla camilerde yarışmaların düzenleneceğini hatırlatan Ortanca, hafta içerisinde din görevlilerinin hasta, hastane ve cezaevlerini de ziyaret edeceklerini belirtti. Hafta boyunca ayrıca Denizli genelinde ibadete açık olan tüm camilerde, tadilat, boya ve temizlik yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Mayıs 2024 Salı 12 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 16 28Sağanak Yağışlı
10 Mayıs 2024 Cuma 14 27Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 22Sağanak Yağışlı