Çanakkale dünyaya meydan okuyan çelik iradedir

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mithat Aydın, Çanakkale Zaferi’nin emperyalist dünyaya meydan okuyan çelikleşmiş bir iradenin ifadesi olduğunu belirtti.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2015 Çarşamba, 08:30
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce, “100. Yılında Çanakkale Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk” konulu panel düzenlendi. Prof. Dr. Ayfer Özçelik’in yönettiği, Doç. Dr. Mithat Aydın ve Yrd. Doç. Dr. Durmuş Akalın’ın konuşmacı olarak katıldığı panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mithat Aydın, konuşmasında, Çanakkale Savaşı’nın, Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini ve sonucunu tayin ettiğini vurguladı. Aydın, “Çanakkale, Türk milletinin emperyalist dünyaya meydan okuyan çelikleşen iradesidir. Çanakkale, küllerinden doğan bir milletin özgürlük ve var olma savaşıdır. Hemen hemen bütün Osmanlı ordusunun bir defa savaştığı cephedir. Türk istiklal meşalesinin yakıldığı coğrafyadır. Bu İstiklal Savaşı’nın kahramanı Mustafa Kemal’dir. Dolayısıyla Çanakkale, Türk İstiklal Savaşı’nın liderinin doğduğu coğrafyadır. Bir başka deyişle, Çanakkale Mustafa Kemal’i Atatürk yapan coğrafyadır” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Durmuş Akalın ise, “Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale Savaşı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Yorumlar
bu konferanslar ve hastanede olmasa üniversite yok sanki
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
19 Mayıs 2025 Pazartesi | 14 | 29 | Az Bulutlu |
20 Mayıs 2025 Salı | 15 | 29 | Az Bulutlu |
21 Mayıs 2025 Çarşamba | 16 | 32 | Az Bulutlu |
22 Mayıs 2025 Perşembe | 20 | 35 | Sıcak |
23 Mayıs 2025 Cuma | 20 | 35 | Sıcak |