REKLAMI GEÇ

Çanakkale Savaşı eserleri Teras Park’ta

Çanakkale Savaşı eserleri Teras Park’ta

Çanakkale Gezici Müzesi, Teras Park Alışveriş Merkezi’nde. Çanakkale Savaşı’ndan kesitler sunulan bilgi ve eserler, ilk günden itibaren Denizlililerin ilgi odağı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2015 Pazartesi, 17:38

8 Mart 1915’te başlayan Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı dolayısıyla birçok ile uğrayan gezeci müzenin duraklarından birisi de Denizli oldu. Teraspark AVM’de, savaştan kalan eserler, savaş esnasında yaşananları konu alan tablolar, madalyalar, askerlerin kullandığı çeşitli silahlar ve Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen Denizlili askerlerin isimlerinin yazılı olduğu temsili şehitlik ile savaşta yaralanan askerlerin tedavi edildiği çadır ziyarete açıldı.

Çanakkale Gezici Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, Denizli halkının gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür ederken, Teras Park AVM Müdürü Osman Koçaslan da, tarihimizin dönüm noktalarından olan Çanakkale Savaşı’nın 100. yılında bu müzeyi Denizlililer ile buluşturduklarını söyledi.

Çanakkale Gezici Müzesi’nin 15 Mart’a kadar ziyarete açık tutulacağını bildiren Koçaslan, “Topraklarımızı vatan yapan şehitlerimizi anmak, Çanakkale ruhunu çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmak istiyoruz. Hepimizin hafızasına kazınan Çanakkale Savaşı’na ait eserleri görmenin milli duygularımızı daha da güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu