REKLAMI GEÇ

Canlı yayında Denizli tanıtımı

Canlı yayında Denizli tanıtımı

Dünya Miras Alanları Değerlendirme Çalıştayı’na katılmak üzere İstanbul’a giden Vali Hasan Canpolat, İstanbul’da iki ulusal televizyonda canlı yayında yer aldı. Canpolat, canlı yayınlarda Denizli’nin tarihi ve turistik özelliklerini anlattı.

/ DENİZLİHABER / 18 Nisan 2008 Cuma, 00:00

Vali Dr. Hasan Canpolat, Dünya Miras Alanlarımızın korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla düzenlenen, Dünya Miras Alanları Değerlendirme Çalıştayı’nda, Pamukkale’de yapılan çalışmaları anlatmak üzere İstanbul’a gitti.

Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde kayıtlı alanlarının güncel durumlarının yönetsel-finansal-teknik sorunlarının tartışılarak, çözüm önerilerinin oluşturulacağı ve bu alanların “Dünya Mirası” anlayışı ile yönetimine ilişkin değerlendirmelerin yapılacağı çalıştay, 18 Nisan Cuma günü başladı. Dünya Miras Listesi’ndeki haklı yeri ile Pamukkale çalışmalarının da değerlendirildiği çalıştayda, Pamukkale’de bugüne kadar yapılan çalışmalar ile hazırlanan projeler Vali Canpolat’ın sunumu ile katılımcılara anlatıldı.

Canpolat, iki ulusal kanalda Denizli’yi anlattı

Çalıştaya katılmak üzere İstanbul’a giden Vali Canpolat, aynı zamanda CNN Türk, ve Flash TV’de canlı yayına katılarak, Denizli’nin kültürel varlıklarının ülke çapında tanıtımını gerçekleştirdi.

17 Nisan Perşembe gecesi saat 23.00’da CNN Türk’te Başak Şengül’ün sunumuyla gerçekleştirilen ve ertesi günün gündeminin de belirlendiği ‘Gece görüşü’ programının yanı sıra, aynı gece Saat 23.30’da Flash TV.’de Gökhan Taşkın’ın hazırlayıp sunduğu çarpıcı konu ve konuklarıyla beğeni toplayan ‘Gece hattı’programına da katılan Vali Canpolat, Denizli’yi tanıttı.

CNN Türk’te Başak Şengül’ün, Flash TV’de de Gökhan Taşkın’ın sunduğu programlara katılan Vali Canpolat, tüm yönleri ile Denizli’yi tanıttı. Özellikle Pamukkale ve Denizli’de ilan edilen dört jeotermal turizm bölgesi hakkında bilgi veren Vali Canpolat, Denizli turizminin geleceğini jeotermal sağlık turizminde gördüklerini vurguladı. Pamukkale ve Karahayıt bölgelerinde hayata geçirilecek olan ve son aşamaya gelen suyun elektronik olarak tek elden ve programlı bir şekilde dağıtılması konusunda açıklamalarda bulunan Vali Canpolat, “Bu konuda yürüttüğümüz çalışmalar son aşamaya geldi. Artık Pamukkale’de su elektronik olarak ve programlı bir şekilde dağıtılacak ve travertenlerin daha da beyazlatılması sağlanırken traverten alanları da genişletilecek. Bunun yanında Karahayıt bölgemizde de suyun tek merkezden dağıtılması için son aşamaya gelindi. Bu bölgemizde 300’e yakın jeotermal sondaj kuyusu var. Bütün bunları kapatacağız ve suyu tek elden ve denetimli olarak dağıtacağız. Pamukkale ve Karahayıt bölgemizin yanı sıra yaklaşık < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />20 km.lik bir bant üzerinde Denizli çok önemli jeotermal kaynaklara sahip. İlan edilen dört jeotermal turizm bölgesinde yapılacak olan yatırımlarla Denizli Türkiye’nin en büyük jeotermal sağlık merkezi olacak. Tabii bunun yanında jeotermal kaynakların kullanılması ile seracılıkta da çok önemli bir atılım içerisine gireceğiz” dedi.

Denizli’nin sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklere de değinen Vali Canpolat, Denizli ve Pamukkale deyince yalnızca travertenlerin akla geldiğini, bunun yanında Denizli’nin birbirine yakın mesafelerde çok önemli tarihi hazinelere de sahip olduğunun altını çizdi. Vali Canpolat, “Birbirine yakın Hierapolis, Laodikeia ve Tripolis antik kentlerimiz mevcut ve buralarda kazı çalışmaları sürüyor. Denizli doğal güzelliklerinin yanı sıra bu tarihi dokuyu da bünyesinde barındıran çok önemli bir turizm merkezi. Ayrıca Buldan ilçemizde ata yadigarı olan 400’e yakın tarihi evlerimiz var. Biz burası ile ilgili röleve ve restorasyon projelerini hazırladık ve bu yıl içinde çalışmaları başlatacağız. Çalışmalar tamamlandığında burası da aynı Safranbolu’da olduğu gibi tarihi geçmişimizi yaşatan bir alan olacak” diye konuştu.

Denizli’ye gelen turist sayısının yıllık 1 milyon 500 bin kişi olduğunu, ancak daha fazla turizm geliri elde edilmesi için bu turistlerin Denizli’de daha fazla kalmalarının sağlanması gerektiğini ifade eden Vali Canpolat, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü ve özellikle jeotermal sağlık turizmi alanlarında yapılacak olan yatırımlardan sonra Denizli’nin turizmden elde edeceği gelirin çok daha artacağını söyledi.

Programlarda Denizli’de üretilen ve Denizli’ye özgü özellik taşıyan Yatağan Palası, Buldan ve Kızılcabölük el dokuması ürünlerinin de tanıtımını yapan Vali Canpolat, Denizli’de üretimin yalnızca il merkeziyle sınırlı kalmadığını, üretim faaliyetlerinin ilçelere de yayıldığını söyledi. Yatağan Palası’nın Osmanlı ordusunun resmi kılıcı olduğunu ve Yeniçeriler’in savaşlarda Yatağan’da üretilen palalarla savaştıklarının altını çizen Vali Canpolat, “Denizli insanı tarihten bu yana üretiyor ve üretimine devam ediyor. Denizli’nin sanayileşmiş bir şehir olmasında bu üretim kültürünün etkisi var” dedi.

      

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu