REKLAMI GEÇ

Çapar: 5 bin lira olan kira neden 1.250 liraya çekildi?

Çapar: 5 bin lira olan kira neden 1.250 liraya çekildi?

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Bekir Çapar, toplu taşıma hizmetinin Ulaşım A.Ş’ye verilmesi ile meclis denetiminden kaçıldığını iddia ederken, “Otobüs başına Beltaş’tan 5 bin lira kira alınırken, bu rakam Ulaşım A.Ş. için neden 1.250 liraya düşürüldü?” diye sordu.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2014 Cuma, 15:31

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı son oturumunda toplu taşıma hizmeti Beltaş’tan alınıp, yeni kurulan ve sermayesinin yüzde 100 belediyeye ait olan Ulaşım A.Ş’ye devredilmesiyle ilgili tartışma devam ediyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Bekir Çapar, Başkan Zolan’a yeni kurulan şirket ve kira bedelinin düşük tutulması üzerinden yüklendi.

Yaptığı açıklamada,yeni kurulan Ulaşım A.Ş. isimli şirkete değinen Çapar, “Belediyeler şirket kurabilir, bunda yasal bir engel yok. Kurulan Ulaşım A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Teke’dir. Bunda da yasal bir sakınca yok. Bizim üzerinde durduğumuz ise, bir kamu hizmeti olan toplu taşımacılıktır, hizmetin iyi verilmesidir. Altı ay önce toplu taşıma işe Turex’ten alınıp, belediyenin şirketi Beltaş’a verilmişti. Beltaş’tan otobüs başına 5 bin lira kira alınıyordu. Son kararla Ulaşım A.Ş’ye verildi, kira bedeli de otobüs başına 1.250 liraya çekildi. Dün neden 5 bin liraydı, bugün neden 1.250 lira? Kaldı ki Beltaş da bir belediye şirketi” dedi.

Hizmetin şirket aracılığıyla yürütülmesindeki asıl amacın “ucuz emek” olduğunu savunan Çapar, “Çalışanlar belediye personeli olmadığından ucuza çalıştırılacaktır, yönetimin istediği kişiler çalıştırılacaktır. Bunun adı partizanlıktır. Bir başka ve önemli amaç da toplu taşıma hizmetini meclis denetiminden kaçırmaktır. Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri şirketi denetleyemeyeceğinden, toplu taşımacılıktaki hizmette denetimden kaçırılmış olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu