REKLAMI GEÇ

Çardak Havaalanı için gündem değişmiyor

Çardak Havaalanı için gündem değişmiyor

Geçtiğimiz yılın son aylarında patlak veren ve gündemi meşgul eden Çardak Havaalanı taksi taşımacılığı konusundaki sorunlar, yolcu taşıma ihalesini alan firmanın attığı ikinci adım ile yeni bir boyut kazandı. Firma, taksicilerin uyguladığı sistemi kendisi yapmaya başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ocak 2019 Cuma, 12:21

Pamukkale Taksi Kooperatifi tarafından yıllardın yolcu taşımacılığı yapılan ancak Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından toplu yolcu taşıma ihalesi yapıldıktan sonra taksilerin havaalanı içine alınmaması ile patlak veren kriz, yeni bir boyut kazandı. Taksiciler havaalanı içine giremezken ihaleyi alan firma şimdi taksicilerin uyguladığı yöntem ile yolcu taşımaya başlandığını açıkladı. Firma tarafından yapılan bu açıklama “Çardak Havaalanı’nda bilinçli olarak tekelleşmeye gidiliyor” yorumlarını da beraberinde getirdi.

Konu ile ilgili daha önce Denizli’ye iş görüşmesine gelen ve milyon dolarlık ticaret yapan insanların havaalanından taksiye binmek için 500 metreye yakın yağmur çamur demeden yürümek zorunda kaldığı GESİFED, DSO, MASİFED gibi kuruluşlar tarafından dillendirilmiş, bu görüntülerin Denizli’ye yakışmadığı anlatılmaya çalışılarak kamuoyu ile paylaşımlar yapılmıştı.

İsmail Bay imzası ve fotoğrafıyla “Bu Bir İlandır” başlığı altında yapılan ve kamuoyu tarafından “Tekelleşmenin ilanı” olarak değerlendirilerek tepkilere neden olan yazıda şöyle denildi:

Son zamanlarda Denizli Çardak Havalimanı ile Denizli arasında otomobille taşımacılığın yapılmadığı yönünde kamuoyuna yanlış ve yanıltıcı beyanlar verilmekte, bu konuda vatandaşlarımız yanlış yönlendirilmektedir.

Havalimanı ve Denizli arasında taşımacılık yapan taksilerin sözleşme hükümlerine uygun olmayan çalışmaları nedeniyle sözleşmeleri yetkili merciler tarafından fesih edilmiştir. Bu kapsamda sadece sözleşmesi fesih edilen taksilerin hizmeti sonlandırılmıştır.

20 yıllık taşıma tecrübesi bulunan BAY-TUR şirketi olarak vatandaşlarımızı evinden havalimanına, havalimanından evine yasalara uygun yetki belgeli otomobil tarzı araçlarımızla ulaşım hizmeti vermekteyiz.

Havalimanı, Denizli arasında otomobille taşımacılıkta vatandaşların mağdur olacağı bir husus bulunmamaktadır. Otomobille ulaşım hizmeti kaliteli ve daha uygun fiyata kesintisiz devam etmektedir.”

Yorumlar

Mete CEYLAN   -  Bağlantı 26 Ocak 2019, 14:41

Dhmi ve Belediye Tekelciliğin önünü açmış oldu. Tebrikler DHMİ…

Horoz   -  Bağlantı 25 Ocak 2019, 22:06

Kimse kullanmasın diye yapılmış bir havalimanı. Aydın Nazilli ile ortak kullanılabilecek bir liman daha mantıklı olur. Türkiye de neden geleceğe yönelik yatırımlar yapılmıyor.

Feyza   -  Bağlantı 25 Ocak 2019, 20:09

Baytur kullanmak istemiyoruz, zorlanıyoruz.
Bu durum gerçekten Denizliye yakışmıyor.

fikret Ozen   -  Bağlantı 25 Ocak 2019, 18:14

ben istedigim aracla gelirim havalimanina kime ya

İsmail BAYRAM   -  Bağlantı 25 Ocak 2019, 15:09

Dhmi, Pamukkale Taksiyi Belediye onay verdiği halde toplama yolcu taşıyorsun diye sözleşmelerini fesh etti.Ardından aynı işi yapsın diye BAYTUR’a verdi. DHMİ, BAYTUR el ele.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu