REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Başbakan da istifa etmelidir

Çavuşoğlu: Başbakan da istifa etmelidir

CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, üç bakanın istifasını değerlendirirken, “Yetmez, Başbakan da istifa etmelidir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2013 Çarşamba, 21:51

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifalarını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendiren Çavuşoğlu, 17 Aralık 2013 tarihinde başlayan rüşvet ve yolsuzluk dosyasının Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar yaşadığı en büyük yolsuzluk olarak tarihe geçtiğini söyledi.
Çavuşoğlu, yolsuzluk dosyasının ortaya çıkması ile beraber AK Parti iktidarı ve Başbakan’ın soruşturmanın üzerini örtmek için elinden geleni yaptığını savunarak, şöyle devam etti:
“Başbakan, bu olayın dış mihrakların işi olduğunu ve istikrarı bozduğunu iddia etmektedir. Bu ise bize Nasreddin Hoca’nın hırsızın hiç mi kabahati yok fıkrasını hatırlatmaktadır. İşin diğer acı tarafı ise, adı yolsuzluk dosyasına karışmış bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler derhal istifa etmek yerine, ilk iş olarak soruşturmayı yürüten şube müdürlerini görevden almış, 100’den fazla emniyet müdür yardımcısı ve şube müdürünün görev yerini değiştirmiş, ikili kararname ile İstanbul Emniyet Müdürü’nü Başbakan ile birlikte görevden almıştır.
Soruşturmayı yürüten daire müdürlerini görevden alma gerekçesi olarak da amirlerine haber vermeme gösterilmiştir. Adli kolluğun suçluya önceden haber verme görevi olduğu tarihe geçmiştir.
Bununla da yetinilmemiş buna uygun yönetmelik çıkarılarak, yapılacak soruşturmaların üst amire haber verme zorunluluğu getirilmiştir. Yani yolsuzluğa bulaşmış amirinize yazı yazarak ‘ben senin hakkında soruşturma dosyası hazırlıyorum, buna göre delilleri ortadan kaldır, yoksa seni yargılatırım’ deme zorunluluğu getirilmiştir. Tüm bunları hazırlayan ve atamaları yapan ise maalesef yolsuzluk nedeniyle bugün istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler’dir. Bu da tuzun baştan koktuğunun açık bir göstergesidir.”

“TOPLUM BASKISI İSTİFA ETTİRDİ”
Olayların üzerine Başbakan’ın bakanları azledemediğini ve 8 gün sonra toplum baskısı nedeniyle 3 bakanın istifa etmek zorunda kaldığını belirten Çavuşoğlu, “Muammer Güler ve Zafer Çağlayan sessiz sedasız, Erdoğan Bayraktar ise zehir zemberek bir açıklama yaparak istifa etmiştir. Bakan Bayraktar, ‘soruşturma dosyasında var olan imar planlarının büyük bir bölümü Başbakan’ın talimatıyla yapıldı. Bu nedenle başbakanında istifa etmesi gerektiğine inanıyorum’ demiştir” diye konuştu.

“AĞAOĞLU TAPESİ ÖNEMLİ”
İşadamı Ali Ağaoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Timur Soysal arasındaki konuşmayı içeren tapenin önemli olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Tüm bu işler onun bilgisi ve izni dahilinde yapılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın usulsüz olduğu için yapmadığı bir işi baş patron Başbakan neyin karşılığı olarak yaptırmışlardır. Denizli halkına sesleniyoruz; bakanların istifası yetmez. Bayraktar’ın ifade ettiği gibi her şeyden haberi olan Başbakan’ın da derhal istifa etmesi gerekmektedir” dedi.

Yorumlar

irfan   -  Bağlantı 26 Aralık 2013, 09:45

haklısın hükümet istifa.. başbakan kemal ….eeee demokrasi nerde…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu