REKLAMI GEÇ

Çevre bilincini eğlenerek öğrendiler

Çevre bilincini eğlenerek öğrendiler

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla yeni bir proje başlattı. Projenin ilk durağı olan Tosunlar İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi için tiyatro gösterisi ile birlikte bir sunum gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2015 Pazartesi, 11:56

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, öğrencilere çevre temizliği ve çevre bilinci olgusunu aşılamak için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Denizli’nin büyükşehir olması ile birlikte il merkezinde yapılan çalışmaları ilçelerde de uygulamaya başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sarayköy ilçesindeki Tosunlar İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrenciler ile buluştu. Çocuklara çevre bilinci aşılamak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Sarayköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Çevre Kirliliği Kontrolü ve Denetim Şube Müdürü Ramazan Değirmenci, Okul Müdürü Musa Sarıtaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kapukıran, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklara çevre bilincinin kazandırılması adına çeşitli projeler hayata geçirdiklerini ifade etti. 

EVSEL VE AMBALAJ ATIKLARINA DİKKAT
Öğrencilerin çevre bilincini daha da arttırmak amacıyla ilk kez bir tiyatro etkinliği ile birlikte sunum yaptıklarını kaydeden Kapukıran, “Projeyi ilk kez Tosunlar’da gerçekleştiriyoruz. Sizlerin çevre konusunda duyarlı olduğunuzu biliyoruz. Bu konuda daha iyi olmamız ve bunu ailelerimize ve çevremizdekilere yansıtmak için bu eğitimi sizlerin ayağına getirdik. Bugün burada sizlere çevre kirliliğine neden olan faktörleri ve çevreyi nasıl korumamız gerektiği hakkında konuşacağız. Evsel atıklar, geri dönüştürülebilen atıklar, tıbbi atıkların yanı sıra gürültü kirliliği ve hava kirliliği de çevremizi olumsuz yönde etkiliyor” dedi. Evsel atıklarla, ambalaj atıklarının aynı yere atılmaması gerektiğini vurgulayan Kapukıran, “Bunun yanı sıra pillerimizi ayrı toplayalım. Bitkisel atık yağlarımızı ayrı toplayalım ki daha sağlıklı daha temiz bir çevrede yaşayabilelim. Bu konuda siz öğrencilerimizden bize destek olmanızı bekliyoruz” diye konuştu. Sarayköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz ise, Sarayköy Belediyesi olarak evsel ve ambalaj atıklarını ayırmaya başladıklarını belirterek, bu konuda öğrencilerin büyük rol oynayacağını söyledi.

ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERİLDİ
Konuşmaların ardından geri dönüşümün faydaları, atık türleri ve çevre kirliliğine neden olan faktörler ve bunun yanında çevreyi nasıl korumak gerektiği hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği sunum Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü öğrencilerinin gösterisi ile renklendi. Öğrenmenin yanı sıra eğlenme imkanı bulan öğrencilere daha sonra tişört ve çevre eğitim dergileri hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu