REKLAMI GEÇ

Çevreciler: “İklim krizine karşı boş vaatler istemiyoruz”

Çevreciler: “İklim krizine karşı boş vaatler istemiyoruz”

Denizli’de çevreciler eylem yaptı, doğaya zarar veren projelere tepki gösterdi. Doğanın talan edileceği projelere karşı susmayacaklarını söyleyen çevreciler, karar alıcılardan boş vaatler istemediklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mart 2021 Cuma, 18:41

Büyük Menderes İnisiyatifi ile Doğanın Çocukları üyeleri Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bir araya gelerek doğaya zarar verecek projeleri protesto etti.

Candoğan Parkı önünde basın açıklaması yapan çevreciler, iklim krizine karşı boş vaatler istemediklerini dile getirdi.

Grup adına açıklama yapan Sema Bilici, artan sıcaklık, birçok zarara yol açan fırtınalar, buzullarda meydana gelen güncel kırılmalar ve yükselen deniz seviyesinin biyoçeşitliliği tehlikeye attığını ifade etti.

“CANLI TÜRLERİ YOK OLUYOR”
Şartlara uyum sağlayamayan bir sürü canlı türünün önümüzdeki yıllarda yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Bilici, “Ormanların talan edilmesi hepimiz için için büyük bir tehdit oluşturuyor. Pandemi, yangınlar, kuraklık, iklim adaletsizliği, sel ve depremler gibi özellikle 2020 ve 2021’de ülkemizde ve dünyada gündem olmuş felaketler iklim krizi ile bağlantılı. İklim krizi iklim mültecilerinin ortaya çıkmasına, kriz altında kalan ülkelerde üretim araçlarının azlığı sebebiyle iş gücünün değersizleşmesine ve potansiyel savaşlara yol açıyor. Bu krizin getirdiği ağır sonuçlar yüzünden insanlar yaşadıkları yerden göç etmek zorunda kalmaya başladı” dedi.

“İKLİM KRİZİ SADECE BİR ÇEVRE MESELESİ DEĞİLDİR”
Gün geçtikçe derinleşen iklim krizi ile birlikte yeni normal haline gelen aşırı hava olayları ve afetlerin sadece çevreyi değil, ekonomiyi, sosyal yaşamı, kültürü ve siyaseti de etkilediğine değinin Bilici, “Bu da bize gösteriyor ki iklim krizi sadece bir çevre meselesi değildir. İklim kriziyle birlikte hali hazırda sistemimizde var olan eşitsizlikler ve adaletsizlikler de derinleşiyor. İklim adaletsizliği ile birlikte ortaya sosyal adaletsizlik de çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 19 Mart 2021, 20:28

Bu çevrecilerin evlerinde cevrecilikle ilgili hiç bir emare yoktur hepsi bostan korkuluğu kuklalar sözde çevre neler yapmışlar bugüne kadar pankart açanlar bir bir denizli habere anlatsinlarda bilelim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu