REKLAMI GEÇ

CHP’nin ulaşım zammı geri alınsın önergesi Başkan Vekili’nden döndü

CHP’nin ulaşım zammı geri alınsın önergesi Başkan Vekili’nden döndü

Toplu taşıma hizmetine 1 Şubat’tan geçerli olmak üzere yapılan zam, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine geldi. CHP Grubu, belediye otobüslerinde zammın geri alınması için önerge verdi. Ancak, oturumu yöneten AK Partili Başkan Vekili “Zammı meclis yapmıyor” diyerek önergeyi işleme koymadı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2016 Cumartesi, 09:56

Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarının ilk birleşimini Ali Değirmenci’nin başkanlığında yapıldı. CHP Grubu, toplantının açılışında toplu taşımaya yapılan zammı gündeme getirerek, öğrenci ücretlerine getirilen yüzde 20’lik artışın geri çekilmesini istedi.

Verilen önergede, toplu taşıma hizmetlerini en verimli ve hızlı şekilde sunmanın Büyükşehir Belediyesi’nin asli görevleri arasında olduğu anımsatılarak, “TÜİK tarafından açıklanan yıllık enflasyon oranına göre, toplu taşıma hizmetinde siviller için 2, öğrenciler için 3 kat zam yapılmıştır. Büyükşehir Belediyesi’nin tek hakimi ve hissedarı olduğu Denizli Ulaşım A.Ş tarafından, Büyükşehir Belediyemiz adına hemşerilerimize sunulan ulaşım ücretlerinin geri alınmasını öneriyoruz” denildi.

denizli-buyuksehir-belediye-meclisi-ulasim-zammi-geri-alma-bekir-capar

“ÇOCUKLARIMIZ TOST YESİN”
Özellikle öğrenci ulaşım ücretine yapılan zammın geri alınmasını teklif ettiklerini belirten CHP Grubu Üyesi Bekir Çapar, “Amacımız polemik yaratmak değil. Bu zammı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almadığını da biliyoruz. Ancak, Büyükşehir Belediyesi’nin tek hissedarı olduğu Ulaşım A.Ş’ye zammın geri çekilmesi için tavsiye kararı alabiliriz. Çünkü bir haftalık zammı düşündüğümüzde, bir ortaokul öğrencisinin bir günlük tost parası olduğunu görürüz. Biz öğrencilerimiz tost yiyebilsin istiyoruz. Ulaşım A.Ş. zarar ediyorsa, geçmişte olduğu gibi yine bu meclis borçlanma kararı alabilir. Biz CHP grubu olarak açık çek veriyoruz. Ama çocuklarımızın tostunu elinden almayalım” dedi.

denizli-buyuksehir-belediye-meclisi-ulasim-zammi-geri-alma-ali-degirmenci-

ÖNERGE GÜNDEME ALINMADI
Başkan Vekili Ali Değirmenci ise, ulaşım zammının Şoförler Odası’nın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne yaptığı başvuru ile Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nce alındığını ifade ederek, “Siz tabiki çok tecrübeli bir siyasetçiniz ve çok tecrübeli bir meclis üyemizsiniz. Ancak hayatta en tehlikeli şey bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır. Aslında fiyat ayarlamasını Büyükşehir Belediye Meclisi’nce yapılmamış olduğunu da biliyorsunuz. Kamuoyu ile insanları yanıltıcı bilgi vermemeniz gerekir. Zam kararının, meclisin aldığı bir karar gibi kamuoyuna yansıtılması ve bu kararın sadece otobüslerden geri alınması hukuken geçerli olmayan bir karar olduğunu sizde biliyorsunuz. Dolayısıyla bu önergenizin meclis gündemine alınması hukuken mümkün olmayan bir önerge olduğunu da bilmeniz gerekir” diyerek, önergeyi işleme koymadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
11 Mayıs 2025 Pazar 16 29Parçalı Bulutlu
12 Mayıs 2025 Pazartesi 15 27Parçalı Bulutlu
13 Mayıs 2025 Salı 15 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
14 Mayıs 2025 Çarşamba 14 27Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2025 Perşembe 13 28Parçalı Bulutlu