REKLAMI GEÇ

Çınar Meydanı 1 Mayıs’a kapalı!

Çınar Meydanı 1 Mayıs’a kapalı!

Denizli’de yarın yapılacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için toplanma yeri bu yıl değişiyor. Her yıl ilk toplanma yeri olan Çınar Meydanı bu yıl yürüyüş ve miting gruplarına kapatıldı. Miting tertip komitesinden alınan bilgiye göre Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan tebligatla toplanma yeri resmi olarak belirlenen Tarım İl Müdürlüğü kavşağı olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2018 Pazartesi, 12:00

Her 1 Mayıs kutlamasında, Denizli’de uzun yıllar bir gelenek haline gelen Çınar Meydanı’nda toplanma ve yürüyüşe başlama alışkanlığı bu yıl son buluyor.

Denizli Valiliğinin aldığı karar uyarınca bu yıl 1 Mayıs toplanma yeri, resmi olarak her yıl yapılması gereken Tarım İl Müdürlüğü kavşağına alındı.

Önceki yıllarda da uyulması gereken bu karar için emniyet yetkilileri tertip komitesi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. OHAL ve içinde bulunulan durum nedeniyle toplanma yeri olarak Delikliçınar Meydanı’nın kullanılmayacağı açıklandı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yapılan karşılıklı görüşmeler neticesinde böyle bir karar verildiğini belirterek, 1 Mayıs etkinliklerine katılacak grupların resmi toplanma yeri olan Tarım İl Müdürlüğü önünde bir araya gelmelerinin kararlaştırıldığını kaydetti.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Sarıca ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Dede, Emniyet Müdürlüğü’nün güvenliği sağlamak için böyle bir karar aldığının kendilerine tebliğ edildiğini açıkladı. Buna gerekçe olarak ise son aylarda miting alanı olarak kullanılan Ulus Caddesi üzerinde bomba bulunmasının, böyle bir karar alınmasında etkili olduğunun söylendiğini belirttiler.

Emniyetin tebligatına göre bu yılın 1 Mayıs güzergahı Tarım İl Müdürlüğü önünde toplanma, İncilipınar Caddesinden yürüyüş ve Tokat Caddesinden Ulus Caddesi kavşağına ulaşarak mitinge katılma şeklinde olacak.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNMELİ ALINACAK
Emniyet Müdürlüğü, Denizli’deki 1 Mayıs etkinlikleri sürecinde geniş güvenlik önlemi alacak. Bu konudaki hazırlıklarını da tamamlayan Emniyet Müdürlüğü, 1.800 polis görevlendirecek, bazı bölgelerde arama kapıları oluşturacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2025 Cumartesi 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Mayıs 2025 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2025 Pazartesi 14 29Az Bulutlu
20 Mayıs 2025 Salı 15 29Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2025 Çarşamba 15 30Az Bulutlu