REKLAMI GEÇ

Çıtır Kavşağı’ndaki çalışma tamamlandı

Çıtır Kavşağı’ndaki çalışma tamamlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dumlupınar ve Lise caddelerinin kesiştiği kavşaktaki trafik sorununu çözdü. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, trafiğin en sorunlu noktalarından birinde gerçekleştirilen çalışmayla kronikleşmiş bir sorunu daha çözdüklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2018 Cumartesi, 17:02

Denizli’nin en yoğun kullanılan güzergahlarından biri olan, küçük bir trafik yoğunluğunda dahi hemen kilitlenen Dumlupınar ve Lise Caddesi’nin kesişim noktası olan kavşakta başlatılan düzenleme tamamlandı. Fırka Bahçesi olarak anılan 2661 metrekarelik alanın Milli Savunma Bakanlığı tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz devredilmesiyle başlatılan projede, Çıtır Kavşağı olarak anılan bölgenin konforlu, güvenli ve seri bir trafik akışına sahip olması amaçlandı. Düzenlemenin tamamlanmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bölgede inceleme yaparak esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Bölgedeki trafik çilesinin sona erdiğini belirten esnaf korna sesinden ve trafik stresinden kurtulduklarını ifade ederek, düzenleme için Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti.

“ZOR VE MEŞAKKATLİ BİR İŞ”
Yıllardır süregelen, kronikleşmiş bir soruna el attıklarını söyleyen Başkan Osman Zolan, “Yaklaşık 2 yıl boyunca, yoğun bir gayret sonunda Milli Savunma Bakanlığımız ile yapılan protokol çerçevesinde bu alanı Denizlimizin kullanımına kazandırdık. Yaptığımız düzenleme ile Çıtır Kavşağı diye tabir edilen Dumlupınar ve Lise Caddesi kesişimi çok rahatlamış oldu. Kavşağı 2 gidiş 2 geliş şeklinde ve sağ-sol dönüşlerde birçok imkan sağlayan bir hale getirdik. Zor ve meşakkatli bir işti. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Milli Savunma Bakanımız Nurettin Canikli’ye, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, milletvekillerimize, belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“EN SORUNLU NOKTALARDAN BİRİYDİ”
Denizli’nin en büyük sorunlarından olan ulaşımın en sorunlu noktalarından birinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Zolan, “Sorunumuzu çözmüş olduk. Esnafımızı ziyaret ettiğimizde olumlu tepkiler, memnuniyet var. ‘Korna sesinden kurtulduk’ diyorlar. Sıkışan trafikte herkes korna çalıyordu. Kavşak 1 gidiş 1 gelişten, 4 şerit haline ve sağ-sola dönüşlere baktığımız zaman 6 şerit haline dönüşmüş oldu. Çok şükür, inandık, gayret ettik, çalıştık. Proje anlamında başarıya ulaştık. Vatandaşlarımız güle güle kullansın. Evlerine daha huzurlu, stressiz gitsinler, sevdiklerine daha fazla vakit ayırsınlar” diye konuştu.

“BU SORUN DA TARİHE GÖMÜLDÜ”
Denizli’nin sorunlarını teker teker çözdüklerini ifade eden Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“40-50 yıl beklenen sorunu çözdük. Bu sorun da tarihe gömüldü. Denizli kabuğunu kıran, komşu illerinden çok farklı yere gelen ve Türkiye’de kendinden söz ettiren bir il haline geldi. Ulaşımından yeşil alanına, kültür sanattan, alt yapısına kadar her yönüyle Denizli kat kat öteye geçti. Bunları Denizlimizde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Onlar destek oldu, bize bu emaneti teslim ettiler, güvendiler. Biz de emanetlerini yere düşürmeden, güvenine layık olmak için gece gündüz çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz. Katkı veren, gayret eden herkese teşekkür ediyorum. Denizlimize hayırlı olsun.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu