REKLAMI GEÇ

Çoban: Soma’da sorumlu kader diyenler

Çoban: Soma’da sorumlu kader diyenler

ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, Soma’da meydana gelen maden ocağı faciasından bu tür faciaları “kader” olarak yorumlayanların sorumlu olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2014 Perşembe, 10:55

Çoban, daha önce pek çok madende yaşanan ölüm ve yaralanmalara rağmen AKP iktidarının gerekli önlemleri almadığını, 15 gün önce CHP milletvekillerinin Meclis’e sunduğu Soma Maden’le ilgili inceleme önergesinin AKParti’lilerin oylarıyla reddedildiğini ifade etti.

Özelleştirilen madenlerden bazılarının işçinin emeği üzerinden zenginleştirildiğini kaydeden Çoban, “Tüm özelleştirmeler derhal iptal edilmeli, özelleştirilen tüm madenler kamulaştırılarak işçilerin yönetimine bırakılmalıdır. Madenlerin denetimi için emek ve meslek örgütü temsilcilerinin ve bilim insanlarının yer aldığı bağımsız bir kurul oluşturulmalıdır. Soma Maden Holding’in başkan ve yöneticileri başta olmak üzere, işçi ölümlerinin tüm sorumluları yargılanmalıdır” dedi.

İktidarın manipülasyondan başka bir şey yapmadığını öne süren Çoban, “Ülkenin her yerini işçi mezarlığına dönüştüren bu iktidar, artık pılını pırtını toplayıp çekip gitmelidir. Madenlerde, fabrikalarda, tersanelerde yaşanan ölümlere ‘kader’ diyenler, bu katliamın sorumlularıdır”diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu