REKLAMI GEÇ

Çöplükte sokak hayvanı leşleri görüntüsüne jet soruşturma

Çöplükte sokak hayvanı leşleri görüntüsüne jet soruşturma

Denizli Büyükşehir Belediyesi, internette yayılan ve Denizli’de çekilen sokak hayvanları toplama aracından ölü olduğu anlaşılan hayvanları çöpe atma görüntüsüyle ilgili soruşturma başlattı, “En ağır şekilde cezai işlemler uygulanacaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2020 Perşembe, 12:39

Twitter’de dün akşam saatlerinden itibaren Denizli’den bir görüntü dolaşıma girdi. Görüntüde, sokak hayvanlarını toplamak için kullanılan bir araçtan, şehir çöplüğünde içinden ölü olduğu anlaşılan hayvanların atıldığını gösteren görüntülerle ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi.

“Dün akşam saatlerinde sosyal medyaya yansıyan ve kurumumuzu derinden üzen görüntüler hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” denilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları konusundaki hassasiyetine dikkat çekildi.

ONLAR İÇİN HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMIYOUZ
Açıklamada, Türkiye’nin en modern sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi ve kliniklerinden birinin Denizli’de olduğunun belirtildiği açıklamada, “Denizli’de sokak hayvanlarına daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 yıl önce Türkiye’nin en büyük Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nı hizmete sunmuştur. Binlerce sokak hayvanının barındığı, korunduğu ve tedavi edildiği bu merkezimizde 2 bin 500’den fazla sokak hayvanı da sahiplendirilmiştir” denildi.

YÖNETMELİKLERE GÖRE DEFİN GERÇEKLEŞİYOR
Açıklamada, defin işlemlerin yönetmeliğe göre yapıldığı belirtilirken, “Kent genelinde hayatını kaybeden sahipli veya sahipsiz hayvanlar ( Özel veteriner kliniklerinde, trafik kazası, hastalık vb şekilde ölen) sokak hayvanları kliniğimizin morguna getirilmektedir. Hayatını kaybeden hayvanlar, onlar için özel olarak hazırlanmış alanda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ilgili yönetmeliklerine göre defin edilmektedir. Dolayısı ile sosyal medyaya yansıyan usulsüz defin görüntüleri ile ilgili herhangi bir uygulamamız bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

‘EN AĞIR CEZAİ İŞLEM’
Açıklamada, soruşturma açıldığı ve ivedilikle sonuçlandırılacağı belirtilirken şu bilgiler aktarıldı:
“Söz konusu görüntülerle ilgili olarak kurumumuz tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bu konuda hizmet aldığımız özel şirket çalışanları ve tüm sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedilikle gerçekleştirilecek ve en ağır şekilde cezai işlemler uygulanacaktır.”

Yorumlar

Gizem   -  Bağlantı 22 Mayıs 2020, 11:37

sn. ali özyurt corona virüsün hayvanlardan insanlara bulaştığını kim söyledi sana? Önünde klavye yazayım dur şuraya demişsin ama bilgi sıfır. NET!

Veli çumakoğlu   -  Bağlantı 21 Mayıs 2020, 20:06

Ali bey hiçbir köpek durduk yere saldırmaz. Siz kötü davranırsanız dahada saldırır. Onları bu hale getiren de sizsiniz, yada sizin gibiler. biraz yemek ve sıu verseniz, sevseniz bu şekilde olmazdı…

şefkat   -  Bağlantı 21 Mayıs 2020, 19:47

1. kedi ve köpekten insanlara korona bulaşmıyor 2.sokak hayvanlarına siz saldırmazsanız onlar size bulaşmaz 3.evde hayvan beslemeden de hayvan hakları savunulur 4.köpek de olsa O bir canlı 5.yeryüzü sadece insanların olsaydı köpek, kedi yaratılmazdı

mehmet gençoğlu   -  Bağlantı 21 Mayıs 2020, 16:45

denizlimize bu tür davranışlar hiç yakışmıyor.Biz evimizde kedide köpektedebakıyoruz.

ali özyurt   -  Bağlantı 21 Mayıs 2020, 14:02

bu haberi çekip yayınlayan gazateci evinde kaç hayvan bakıyorsun benim mahallemde köpeklerden cocuklar yolarda parklara gidemiyor saldırıyor okadar hayvan seversen gel sana bedava verelim hayvan hakları vardiye insanlara korana bulaştırdınız

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu