REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanı İmzaladı Koruma Altına Alındı

Cumhurbaşkanı İmzaladı Koruma Altına Alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Honaz Saklıgöl ile Buldan Kamara Traverten Sırtı’nın koruma kararını imzaladı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı, yürürlüğe girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2019 Çarşamba, 10:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Honaz ve Buldan’da iki önemli bölgenin hassas alan ilan edilmesiyle ilgili kararı imzaladı. Honaz Saklıgöl ile Buldan Kamara Traverten Sırtı’nın hassas alan olarak tescil edildiği karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HONAZ SAKLIGÖL

Honaz’ın Yukarıdağdere Mahallesi, Gölarası Mevkii’nde bulunan ve doğal güzelliği ile dikkat çeken Saklıgöl, 26 Haziran 2019’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından potansiyel doğal sit alanı ilan edildi.

Bölgenin “Kesin korunacak hassas alan” tesciline ilişkin tescil süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün attığı imza ile tamamlandı. Saklıgöl, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ve kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla hassas alan olarak tescil edildi.

BULDAN KAMARA TRAVERTEN SIRTI

Buldan’ın Yenicekent Mahallesi’nde yer alan Kamara Traverten Sırtı daha önce 2. derece sit alanıydı. Bir süre önce bölge ile ilgili harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz Haziran ayında Kamara Traverten Sırtı’nı sürdürülebilir koruma ve kontrol alanı olarak tescil etti.

Tescil işleminin ardından karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamara Traverten Sırtı Doğal Sit Alanı’nın yeniden değerlendirilmesi sonucunda “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak tescil edilmesine ilişkin kararı imzaladı.

Her iki karar da Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu