REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Delikliçınar Meydanı’nda Denizlililere seslendi. 7 Haziran seçimlerinde yine parti ismi vermeden 400 milletvekili istedi, başkanlık sisteminin artık şart olduğunu söyledi. Denizli Lisesi’nin tarihi binasının Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası olması için talimat veren Erdoğan, “Bir dahaki gelişimizde inşallah büyükşehire yakışan bu binayı ziyaret edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2015 Cumartesi, 15:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir beklenen Denizli ziyaretinin ilk durağı olan Delikliçınar Meydanı’nda Denizlililerle buluştu. Erdoğn’a Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da eşlik etti.

Erdoğan’dan önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Vali Şükrü Kocatepe, Cumhurbaşkanı’na “Hoşgeldiniz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Erdoğan’a Denizli’ye yapılan hizmetler ve büyükşehir statüsü dolayısıyla teşekkür etti. 

3 Bakan da sırasıyla AK Parti hükümetinin Denizli’ye hizmetlerini anlatan kısa konuşmalar yaptılar. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’deki değişimin Erdoğan’ı eseri olduğunu belirterek, “Biz onun çizdiği hedefler ve direktifleri doğrultusunda Denizli’yi Ege’nin parlayan yıldızı ve vizyon kenti haline getirdik” dedi.

975 MİLYON LİRALIK 41 YATIRIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan 24. kez Denizli’de olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek başladığı konuşmasında, 975 milyon lira değerindeki 41 yatırımın açılışını yapacağını söyledi. Erdoğan, “Denizli’ye eğitim ve bayındırlık alanında birçok hizmet yaptık. Birçok okul ve öğrenci yurdunun açılışını yapıyoruz. Yeni yolların açılışını gerçekleştiriyoruz. Aydın-Denizli arasında 125 kilometrelik bölünmüş yolun temelini atmıştık. O zaman genel başkandım. O günden bu yana birçok hizmetimiz oldu. Bu bir aşktır, bu bir sevdadır. Eğer aşk varsa Ferhat gibi dağları delersiniz. Denizli’de biz gelmeden önce 65 kilometre bölünmüş yolu vardı. Buna 264 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Denizli’ye bugüne kadar birçok alanda 8 milyar liralık yatırım yaptık. Gençler! Denizli Büyükşehir Belediyesi şehre modern bir otogar kazandırdı. Bunun yanı sıra birçok park, pazaryeri, konut projesini gerçekleşti” dedi.

KOCAMEKTEP İÇİN TALİMAT
Erdoğan yaklaşık bir yıl önce büyükşehir belediyesine devredilen ve Koca Mektep olarak bilinen Denizli Lisesi’nin tarihi binasının artık Büyükşehir Belediyesi Hizmet binası olması gerektiğini belirterek, “Milli Eğitim Bakan’ımız da burada. Bu bina Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmıyor. İnşallah bir dahaki ziyaretimizi büyükşehir belediyesine yakışan, tarihi binaya yapacağız” dedi.

MUHALEFETE YÜKLENDİ
Seçimlere sayılı günler kaldığını ancak muhalefetin proje ortaya koymak yerine kendisiyle uğraştığını belirten Erdoğan, “Ortada projeleri yok. Varsa yoksa Cumhurbaşkanı şunu dedi, bunu dedi. Siz benim dediğimle uğraşacağınıza millete ne diyeceksiniz, Denizli’ye ne yatırım yapacaksınız onu söyleyin. Milletin onlara itimat etmiyor. Ama ben ülkem ve milletim adına üzülüyorum. Denizli’nin güzel insanları; şimdi ben Denizli’ye geldim ya, bunu da dillerine dolayacaklar. Muhalefet partisi genel başkanı Cumhurbaşkanı nereye giderse ben de gideceğim dedi. Ama ben 7 ile daha gittim gelen giden yok. Herhalde bunların motorları su kaynattı. Biz ülkemizi her yere kolay gidebilsinler diye modern yollarla havaalanlarıyla donattık halen gidemiyorlar. Ticarette, siyasette rekabet olursa kalite olur. Siyasette yarış, hizmetle projeyle olur. Her alanda hedeflerimizi ortaya koyduk. Bunlara ulaşmak için projelerimizi gerçekleştirdik. Çocuklarımız ve torunlarımız için 2027, 2071 vizyonları ortaya koyduk. Benim anlayışıma göre ülkeye hizmet böyle yapılır. Biz tribünde oturamayız. Bizim milletimize sözümüz var” dedi.

400 MİLLETVEKİLİ İSTEDİ
7 Haziran seçimlerinin gündeminin yeni Türkiye olması gerektiğini belirten Erdoğan, “Bunun için yeni anayasaya ve başkanlık sistemine ihtiyacımız var. Yeni anayasa benim hayata geçirmek için çok çalıştığım bir meseledir. Şimdi yeni bir seçimin arefesinde Türkiye bu ihtiyacı konuşuyor. Ben şu parti bu parti için demiyorum. Siz 400 milletvekili verin bu dönem parlamento bu işi bitirsin diyorum. Şimdi sadece mecliste bu işi hayata geçirecek 400 milletvekiline ihtiyaç var. 7 Haziran’da bu mesele çözülürse Türkiye yeni anayasaya kavuşacak. Yeni anayasa ile birlikte Başkanlık sistemi de gündeme geliyor. Mevcut sistem eski Türkiye’ye göre tasarlanmış bir sistem. Artık bu gömlek, bu bedene dar geliyor. Ne yapacağız, bu gömleği büyüteceğiz. Artık ihtiyaçları karşılamayan bu sistemi bırakıp, Başkanlık sistemine geçmeliyiz” diye konuştu.

GÜL’E CEVAP VERDİ
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Türk modeli Başkanlık sistemi olmaz” sözlerine de yanıt veren Erdoğan, “Birileri çıkıyor ‘Türkiye’ye has başkanlık sistemi olmaz’ diyor. Neden olmasın? Biz kendi kültürümüzle güçlendirilmiş bir sistem oluşturamaz mıyız? Başkanlık sistemi bizim tarihimize, kültürümüze yabancı değil. Şimdi sizlere soruyorum. Ey Denizli bugün sizlerden öyle bir cevap alayım ki Türkiye duysun. Denizli yeni Türkiye’yi, yeni anayasayı, başkanlık sistemini istiyor mu? Öyleyse durmak yok yola devam” dedi.

NEVRUZ’U KUTLADI
Erdoğan, Nevruz Bayramı’nın da barışın vesilesi olmasını dileyerek, “Bu vesileyle baharın müjdesi Nevruz bayramını kutluyorum. Huzurun ve barışın vesilesi olmasını niyaz ediyorum. Nevruz inşallah ağlayan annelerin son gözyaşı, barışın dayanışmanın miladı olsun. Hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum” dedi.
Erdoğan, konuşmasını her zaman ki gibi “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şiiri ile tamamladı. Daha sonra 41 yatırımın toplu açılışı gerçekleştirildi. Erdoğan daha sonra Denizli Belediyesini ziyaret etti.

İC-1

ERDOĞAN FİDAN DİKTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sonraki durağı Denizli Valiliği oldu. Erdoğan adına Bozkurt ilçesinde oluşturulan hatıra ormanı için valiliğin bahçesine sembolik olarak bir çam fidanı dikti. 

STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak Anemon Otel’de STK temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Güvenlik paketini savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “6 – 8 Eylül’de halkı sokağa davet edenler kimlerdi? Cam çerçeve indiren, halkın araçlarını yakanlar yıkanlar kimlerdi. Bunları anlatmama gereke yok değil mi? Benim Kürt vatandaşlarım hakkında temsiliyetin kendilerinde olduğunu söyleyenler, bunlar molotofkokteylinin bir bomba muamelesi görsün diyen, havai fişekleri, demiri bilyeyi sapanı, suç aleti sayılmasıyla ilgili iç güvenlik paketinde yer alınca hepsi isyan etti. Niye? İnsanları katledecek malzemelere ellerinden alınıyor da ondan. Peki Küçükçekmece’de o Serap yavrumuzu molotofkokteyliyle yaktınız. Öldürdünüz. Bunlar suç olmaktan çıkacak ülkenin her yerinde bunlara yaptılar yapmaya devam ettiler. Aslında bu yasa geç bile kalınmış bir yasa. Güvenlik güçlerinin de elinin güçlü olması lazım. Bizi yıkmak için her yolu deniyorlar en küçük ekonomik dalgalanmayı dahi 2004 ve 2001 yılında olduğu gibi krize çevirme gayretindeler. Buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KONU MANKENİ DEĞİLİM
Milletin kriz çıkarmak isteyenlere karşı direndiğini de söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Onlar bize yıkmak için bu fırsat kollamanın gayreti içerisinde. Bu saldırılardan ne kadar az zararla geride bıraktıysak bunun nedeni milletin ferasetidir. Güçlü bir iktidarın iş başında bulunmasıdır. Bu süreçte koolisyon dönemlerinin Türkiye’si olsaydı Allah muhafaza. Bunlardan çıkardığımız ders, madem cumhurbaşkanını seçerek yeni bir döneme girdik. Gelin bir adım teye taşıyalım. Darbe ürünü anayasadan kurtulalım. Millete yeni bir projeyle çıkalım. Biz bunun adına yeni Türkiye dedik. Başkanlık sistemin formülü de mümkün olan en geniş katılımla yapalım diyoruz. Partiler peşinen kapıları kapatmak suretiyle, başkanlığım döneminde hayır dediler. O zaman tek bir merci kalıyor milletimiz. Her gittiğimiz yerde bunu milletimle paylaşıyoruz. Desteğini özellikle talep ediyorum. Rahatsız oluyorlar. ‘Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor’ diyorlar. Siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine konu mankeni arıyorlar. Ben cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim. Milletin seçtiği bu teklif çok büyük kabul görüyor. Milletimize anlattıkça arzu ettiğimiz büyük uzlaşmayı sahada elde edeceğiz. Bunun için kapı kapı dolacağız. Siz Denizliler öncü olacaksınız” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’ne bir kez daha değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tarihi günler idrak ediyoruz 18 Mart Çanakkale deniz zaferinin 100. yılını kutladık. Gurur heyecan vardı. Sadece 18 martla sınırlamayacağız. Tüm yıl boyunca yurt içinde ve yurtdışında etkinlikler düzenleyeceğiz. Çanakkale ruhunu tekrar tekrar hatırlayacağız. 24 Nisan’da dünya liderlerini davet ettiğimiz kara savaşlarının yüzüncü yılını kutlayacağız. 30’a yakın devlet başkanı, bakandan geri dönüş aldık. Coşkulu bir şekilde kara savaşlarının 100. yılını kutlayalım. Dünyaya savaşlardan bir savaş olmadığını ilan edeceğiz. Barış ve dostluk mesajı vereceğiz. Çocuklarımız Çanakkale ruhunu oraya gidip rehberlerden dinlesinler. Bizim böyle atalarımız varmış onu görsünler. Orada boş yer yok. Dedelerini ödedikleri bedelleri siz büyüklerin anlatması lazım” diye konuştu. 

Erdoğan buradaki toplantının ardından Denizli’den ayrıldı.

Yorumlar

ahmetalbaş   -  Bağlantı 22 Mart 2015, 14:23

TARİHİ BİNA DİYE,DİYE TARİH DEDİKLERİ YERLERE BAKIN ÇÖPLÜK YERLERİ OLARAK BEKLİYORLAR SİT ALANI DİYE BİR KANUN VAR NE YAPIYORSUN NEDE YIKIYORSUN BÖYLE YASALARLA TÜRKİYE ÇIKMAZLARIN İÇİNDEN ÇIKAMAZ OLDU HALA 1960 CUNTA KANUNLARIYLA İŞ YAPILIYOR BU ÜLK

vatandaş   -  Bağlantı 21 Mart 2015, 17:54

liseyi rahat bırakın gidin yapın bi bina trafiğin de o noktada hali ortada akıl sahibi bir insan yok mu tarihine sahip çıkan ejdadım diye şiirler okuyanlar! zaten denizli tarihi o okuldur.ne belediyesi allah aşkına

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu