REKLAMI GEÇ

CUMHURİYETİMİZ 91 YAŞINDA

CUMHURİYETİMİZ 91 YAŞINDA

Türk milletinin bağımsızlık dışında bir alternatifi reddederek giriştiği milli mücadelenin meyvesi olan Cumhuriyetimiz 91 yaşında…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2014 Salı, 11:54

Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla Cumhuriyet coşkusunu paylaştı, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

DENİZLİ VALİSİ ŞÜKRÜ KOCATEPE
Cumhuriyetimiz, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değerdir. Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; 91 yılda eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük, güçlü, demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model bir devlet olmuştur. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, atalarımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça, Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağımızdan kimse şüphe etmesin. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MEHMET YÜKSEL
Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşun, egemenliğe sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin adıdır. Cumhuriyet, vatan sevgimizin sarsılmaz temel taşı ve vazgeçilmez değeridir. Cumhuriyet, millet olma özelliğimizi güçlendiren onurlu ve şerefli bir değerdir. Cumhuriyetimiz bugün her zamankinden daha kuvvetli ve daha emin adımlarla ilerliyor. Demokrasimiz ise Cumhuriyetimizin kuruluş ruhuna ve felsefesine bağlı olarak gelişiyor ve güçlenmeye devam ediyor.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ BİLAL UÇAR
Türkiye Cumhuriyeti, esareti kabullenmemiş, bağımsızlık ülküsü etrafında, hiçbir ayrım yapmadan Atatürk’ün liderliğinde toplanmış bir milletin, gözünü kırpmadan toprağa düşmüş yüz binlerce şehidi ile tüm dünyaya eşsiz bir mücadele ve bağımsızlık örneği olan kurtuluş mücadelesinin bir sonucudur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan tüm aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyorum. Vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Anadolu topraklarında çağ açıp çağ kapatmış, bu toprakları binlerce yıl ana yurdu benimsemiş atalarımızın bizlere en kıymetli emaneti bu vatandır. Bizler İstiklal mücadelesinde tüm zorlukları ve yoklukları, vatan sevgisi ve inancı sayesinde yenmiş, Kurtuluş Savaşı’nda yüz binlerce şehit vermiş neslin evlatlarıyız. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar bir çok alanda gelişmelere imza attık. Ülke olarak bilim, sağlık, ekonomi, ulaştırma, demokrasi, insan hakları, eğitim, hukuk ve benzeri konularda önemli aşamalar kaydettik. Zorlu sınavlardan geçtiğimiz süreçlerimiz oldu. Fakat millet olarak her imtihandan dik duruşumuz, sağlam irademiz, birlik ve beraberliğimiz sayesinde başarı ile çıktık.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU
91. yılını kutladığımız Cumhuriyet, aziz Türk Milleti’nin her türlü imkânsızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenleri başardığımızın en büyük ispatıdır. Yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır. Başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, eşsiz fedakârlıkla milletimizin gönlünde taht kuran ve ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN
Kuruluşunun 91. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimiz, Türk Milleti adına büyük Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük atılım ve milli tarihimizin geldiği son aşamadır. 91 yıl önce ilan edilen tek bayrak, tek millet, tek vatan ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyet, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsamasının yanında büyük bir düşüncesinin ürünüdür. Bizler bu günlerin sorumluları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, Büyük Önder Atatürk’ün inkılaplarıyla aydınlanmış yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız.

ACIPAYAM KAYMAKAMI UĞUR KALKAR
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünü, milletçe büyük bir coşku ve gururla kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı Kurtuluş ve İstiklal ateşiyle başlayan mücadele, Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmıştır. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen büyük bir inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız ve şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyetin yolunu açmıştır.

AK PARTİ İL BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
Bu anlamlı günde, hep beraber el ele kenetlenelim. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. İstediğimiz; barıştır, birlik ve beraberliktir, bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır. Bu düşüncelerle; Cumhuriyet’imizin 91. kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, O’nun kahraman silah arkadaşlarına, milleti ve vatanı için canlarını seve-seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum.

CHP İL BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU
Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başındayız. Cumhuriyet, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten bir Aydınlanma Devrimi’dir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümüdür.

MHP İL BAŞKANI FERUDUN ÜNAL
Günümüzde Cumhuriyet yönetimine ülke genelinde ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu, birlik ve beraberliğe kalkınmaya ihtiyacımız olduğunun altını önemle çizmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutlar, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını istiklal uğruna feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

DENİZLİ TİCARET ODASI (DTO) BAŞKANI NECDET ÖZER
Millet olarak, Kurtuluş Savaşı’mızı Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın 91. yıl dönümünü gurur ve sevinç içerisinde kutluyoruz. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin en büyük ve en önemli kazanımı Cumhuriyet’tir. Türk Milletinin şanslı torunları olarak bizler kanını, canını ortaya koyan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyetine çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden millet olarak hep birlikte sahip çıkmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında ilimiz ve ülkemiz ekonomisi belirlediği hedeflerine ulaşmış olacaktır. Bunun için de Denizli Ticaret Odası ve Denizli iş alemi mensupları olarak bizler var gücümüzle çalışacağız.

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI HAMDİ HELVACILAR
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünde şehitlerimizin yaşayan canlı temsilcileri olan muharip gaziler olarak halkımızın, şehit yakınlarının, tüm muharip, malul gazi ve yakınlarının cumhuriyet bayramını kutlarız. Halkımızın bayram sabahı çocuklarıyla birlikte ellerinde bayraklarla coşkulu bir şekilde bizleri desteklemeleri, bayramı hep birlikte kutlamamız en büyük dileğimizdir.

Yorumlar

deniz tezcan   -  Bağlantı 29 Ekim 2014, 10:05

cumhuriyetimizin kutlama gününde bayrak asmaya korkar hale geldik

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu