REKLAMI GEÇ

Cumhuriyet’in 96. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet’in 96. yıldönümü coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Valilik Binası önünde yapılan kutlama törenlerine Denizlililer büyük ilgi ve katılım gösterdi. Oluşan kalabalık tören boyunca “Yaşasın Cumhuriyet” deyip ellerindeki Türk Bayraklarıyla coşkuya katkı sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2019 Salı, 13:58

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. Yıldönümü bitmeyen sevgi, büyüyen coşku ve her geçen yıl artan sahiplenme duyguları ile kutlandı. Dün valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma törenleri ile başlayan kutlama programı bugünde devam etti. Tören, Vali Hasan Karahan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın araç üzerinde halkı selamlamaları ile başladı

Törende yaptığı konuşmada “Cumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış Yüce Milletimizin kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur” diyen Vali Karahan konuşmasının devamında ise Cumhuriyet’in sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu Cumhuriyet’in ilanının ise şanlı tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu dile getirip, “Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir” diye konuştu.

Konuşmasında gençlere de seslenen Vali Hasan Karahan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey Yükselen Yeni Nesil, Cumhuriyeti Biz Kurduk, Onu Yükseltecek ve Yaşatacak Sizsiniz” sözlerini hatırlatarak, “Cumhuriyetimiz siz gençlere emanet edilmiştir. Bu büyük sorumluluğun bilinci içinde olan gençlerimizin, tarihimizden ve değerlerimizden aldıkları güç ve ilhamla, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımak için gayret edeceklerine inancımız tamdır” dedi.

Vali Hasan Karahan’ın konuşmasının ardından tören program gereği, değişik spor dallarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verilerek devam etti.

Ardından şiir yarışmasında birinci olan şiir okunduktan sonra Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve ardından İnfaz koruma Memurları’ndan oluşan bir ekip gösteri yaptı.

Bu gösterilerin ardından ise resmi geçit töreni yapıldı.

Geçit törenlerinde sırasıyla önce barak flama takımı, ardından askeri birlikler, öğrenciler, ardından sivil toplum kuruluşları geçti. Geçiş töreni Atatürkçü Düşünce Derneği ve Gazilerin geçişleri tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu