REKLAMI GEÇ

DBB o listede 7. sırada ama

DBB o listede 7. sırada ama

İlbank il belediyelerinin kendisine olan yatırım desteği kredi borçlarını açıkladı. Geçtiğimiz sene ulaşımla ilgili dev projeleri hayata geçiren ve alt yapı çalışmalarına hız veren Denizli Büyükşehir Belediyesi listede 7. Sırada. Ak Parti Grup Başkan Vekili Pekdemir, “Alt yapı ve ulaşım projeleri borçlanma yöntemiyle bir an evvel hayata geçirilmeseydi bunun ileride Denizli’ye bedeli çok daha ağır olurdu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2018 Perşembe, 15:12

Daha önceki adı İller bankası olan İlbank, il belediyelerinin yatırım desteği kredi borçlarını açıkladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, İlbank’a olan borçlar listesinde 505 Milyon TL ile 7. sırada. Denizli, yatırım destek kredisi kullanan Bursa, Gaziantep, Sakarya, Konya, Antalya ve Samsun’dan sonra İlBank’tan en çok kredi desteği yardımı kullanan il oldu.

PEŞİ SIRA YETKİ ALDI
Denizli’nin 2014 seçimleriyle birlikte büyükşehir statüsü kazanmasının ardından özellikle kentin tümünde alt yapı çalışmaları konusunda yatırımları arttıran ve ulaşımla ilgili dev projeleri aynı anda hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, o projeleri gerekçe göstererek borçlanma konusunda geçtiğimiz yıllarda Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nden peşi sıra yetki almıştı.

2018 BÜTÇESİNİN YÜZDE 45’İNE ULAŞTI
Açıklanan 505 Milyon TL’lik borç, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 bütçesinin yüzde 45’ine ulaştı. Denizli BB Meclisi, 2018 için 1 Milyar 132 Milyon 107 TL tahmini bütçeyi onaylamıştı.

BEDELLERİ AĞIR OLURDU
Denizli Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Halil Pekdemir, meclisin Başkan Zolan’a borçlanma yetkisi verirken tüm detayların en ince ayrıntılarına kadar düşünüldüğü ve milimetrik hesaplamaların yapıldığını söyledi. Pekdemir, acil çözüm bekleyen alt yapı çalışmaları ve ulaşımla ilgili projeleri için “Borçlanma yöntemiyle bir an evvel hayata geçirilmeseydi bunun ileride Denizli’ye bedeli çok daha ağır olurdu” dedi.

BİNLERCE KİLOMETRELİK ALTYAPI
Büyükşehir statüsünün hayata geçirilmesiyle kurulan DESKİ’nin 4 bin kilometreye yakın bir uzunluktaki içme suyu hattı, 5’er bin tonluk su depoları, binlerce kilometrelik, kanalizasyon ve sel suyu drenaj kanalları ve hatlarıyla ilgili kentin dört bir ucunda çalışma başlattığını aktaran Pekdemir, “Tüm bunların ötelenmesi düşünülebilir mi?” diye sordu.

DENİZLİ’DEKİ ARAÇ SAYISI 390 BİN OLMUŞ
2004’te 129 bin aracın olduğu Denizli’de bugün araç sayasının 390 bine ulaştığına da dikkat çeken Pekdemir, “Üçgen ve Hal kavşağı, 2. Çevre yolu projesi, İzmir-Ankara karayollarını birbirine bağlayan çevre yoluna İzmir asfaltı üzerinden açılan yeni bağlantılar, köprülü kavşaklar, alt ve üst geçitler ile ciddi sorun haline gelen ulaşımı sorun olmaktan çıkarma adına da borçlanma önemliydi” diye konuştu.

KONTROL EDİLEBİLİR DÜZEYDE
“Hizmetlerin aciliyetine bakıldığında kredi borçlanması bizim için bir fırsattı. Borçlanma şansımız varken hizmetlerin bir an evvel yapılması adına bu yetkiyi Sayın Zolan’a verdik” diyen Pekdemir, hem borçlanma tutarının hem de kredi geri ödemesinin Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ödeyebileceği büyüklükte olduğunu da dile getirdi.

TEK DERDİMİZ DENİZLİ
Pekdemir, “Tek derdimiz vatandaşımızın daha rahat yaşayabilmesi” derken, “Hizmet edilmese, yatırım olmasa bizim de bazı hizmet üretmeyen belediyeler gibi borçlanma miktarımız asgari düzeyde görülebilirdi. Bir an önce alt yapı ve üst yapı sıkıntılarından arınmış bir Denizli için gereken neyse o yapılmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı