REKLAMI GEÇ

Dede yüreği torunun acısına dayanamadı

Dede yüreği torunun acısına dayanamadı

Soma’daki faciada yaşamını yitiren Maden Mühendisi İbrahim Çelik’in acısıyla fenalaşıp kaldırıldığı hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenilen dedesi Mustafa Güven hayata tutunuyor. Kızı Tülay Çelik, iddiaya göre “Oğlumu toprağa verdim. Babamı vermeyeceğim” diyerek yaşam ünitesinin kapatılmasına izin vermedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2014 Pazar, 15:05

Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren Denizlili Maden Mühendisi İbrahim Çelik’in ailesi tarifsiz acı içinde. Öyle ki arkadaşlarını kurtarmak için ilk yangından sağ kurtulduğu halde madene tekrar girip yaşamından olan Çelik’in dedesinin yüreği bu acıya dayanamadı.

Acı haberi alınca fenalaştı
Madende yangın çıktığını ve torununun da içeride mahsur kaldığını öğrenen 83 yaşındaki Mustafa Güven’in o akşam fenalaştığı ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı. İbrahim Çelik’in anne-babasına oğullarının cesedinin çıkarıldığı bilgisinin ulaştığı dakikalarda dede Mustafa Güven’in beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. Kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen dede Mustafa Güven, 3 gündür yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Aile, Maden Mühendisi İbrahim Çelik’in acısına göz yaşı dökerken bu acıya İbrahim’in dedesi Mustafa Güven hakkında gelenh ikinci bir haberin ardından  bir acı daha eklendi. Çelik’in ailesi, Soma trajedisine kurban verdikleri dede-torunun yasını tutuyor. Dede Mustafa Güven için umutlar tükendi. Mustafa Güven’in evlat acısı yaşayan kızı Tülay Çelik’i dün akşam, kararını verdi. Doktorların “Beyin ölümü gerçekleşti. Son karar sizin” dediği Mustafa Güven’in kızı İbrahim Çelik’in annesi Tülay Çelik, “Oğlumu toprağa verdim, babamı vermeyeceğim” diyerek yaşam ünitesinin kapatılmasına izin vermedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu