REKLAMI GEÇ

Değirmenci kent konseyini anlattı

Değirmenci kent konseyini anlattı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Zeytinburnu’nda düzenlenen Yerel Yönetişim ve Kent Konseyleri Çalıştayı’na katıldı. Değirmenci, Denizli’nin Büyükşehir olmasının ardından kent konseyinin il genelinde kurulması için verdikleri destekleri ve ilçe ziyaretlerini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2016 Salı, 11:50

Zeytinburnu Belediyesi’nin ev sahipliğinde UCLG-MEWA Yerel Yönetişim Komitesi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Zeytinburnu Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen Yerel Yönetişim ve Kent Konseyleri Çalıştayı İstanbul’da yapıldı.

Çalıştaya Zeytinburnu Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Yerel Yönetişim Komitesi Başkanı Murat Aydın, Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Gülay Sarışen, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ve çok sayıda belediye ile STK temsilcisi katıldı.

DEĞİRMENCİ KATILIMCILARA KENT KONSEYİNİ ANLATTI
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda bir konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, kent konseylerinin önemini anlattı.

30 Mart 2014’de Denizli’nin Büyükşehir olduğunu kaydeden Değirmenci, bununla birlikte kent konseyinin il genelinde kurulması için verdikleri destekleri ve ilçe ziyaretlerini anlattı. Değirmenci, “İl merkezinde hizmet veren ve bugüne kadar birçok proje gerçekleştiren Kent Konseyimiz Büyükşehir yapılanmasının ardından ilçelerimizde de çalışmalar yürüttü. Bu çerçevede tüm meclislerimizle ilçelerimizi ziyaret ederek Kent Konseylerinin kurulma sürecine destek verdik” dedi.

KARARLAR YASAL STATÜ KAZANABİLİYOR
Kent Konseylerinin tüm STK’ları kendi şemsiyesi altında tutan bir üst örgüt olduğuna değinen Değirmenci, “Kent konseylerinde alınan kararlar belediye meclislerinde görüşülerek yasal bir statüye kavuşabiliyor. Kent Konseylerini diğer sivil toplum örgütlerinden ayıran en büyük özellik budur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu