REKLAMI GEÇ

Demokrasi nöbetine muhteşem final

Demokrasi nöbetine muhteşem final

FETÖ/PDY yanlısı bir grup askerin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimin ardından sokağa dökülen ve demokrasiden başka bir yönetim biçimi istemediklerini gür bir sesle haykıran Denizlililer, demokrasi nöbetlerinin finali için de alandaki yerlerini aldı. Tüm siyasi parti temsilcilerinin katıldığı miting yoğun bir kalabalığa sahne oldu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2016 Pazar, 18:34

Denizli, 15 Temmuz’dan bu yana yoğun bir katılımla sürdürdüğü demokrasi nöbetlerinin finalini de muhteşem şekilde gerçekleştiriyor. Adı 15 Temmuz Şehitleri Meydanı olarak değiştirilen Delikliçınar Meydanı’na saat 16.00’dan itibaren gelmeye başlayan Denizlililer, mitingin başladığı saatte meydanı tamamen doldurdu.

demokrasi-nobeti-final-hepsi

TÜM SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ KATILDI
Demokrasi mitingine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Denizlili katıldı.

demokrasi-nobeti-final-guvenlik

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Denizli’de gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin finali için sıkı güvenlik önlemi alındı. Meydana çıkan tüm yollar polis barikatlarıyla kapatıldı, alana giren herkes titiz bir aramadan geçirildi. Meydanın bir çok bölgesinde de Türk Bayrağı, şapka, su ve bandana dağıtıldı.
Denizli, Demokrasi nöbetinin finalinde özlediği tabloya kavuştu. Siyasi parti gözetmeksizin meydanı dolduran Denizli halkına, siyasi partilerin temsilcileri de el ele karşılık verdi.

demokrasi-nobeti-final-cafer-birturk

MHP İL BAŞKANI CAFER BİRTÜRK
Alanda toplananlara ilk olarak MHP İl Başkanı Cafer Birtürk seslendi. Yüce Türk milletinin mensupları olarak her zaman demokrasiye inandıklarını belirten Birtürk, “Türkler tarih sahnesine bir çok devlet kurdu. Ancak, son devletimiz sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. İçerde ve dışarıda düşmanlarımız hep oldu, hep de olacaktır. Ama bu emellerine asla ulaşamayacaklar. Çünkü tarihi boyunca Türk milleti düşmanlarını bertaraf etmesini bilmiştir, bundan sonra da bilecektir. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana her gün burada yılmadan usanmadan nöbet bekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

demokrasi-nobeti-final-teoman-sancar

CHP İL BAŞKANI TEOMAN SANCAR
CHP İl Başkanı Teoman Sancar ise 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, özgür ve çağdaş anlayışına bomba atmaya çalışan karanlık Fetullah terör örgütünü şiddetle ve nefretle kınadıklarını ifade etti. Sancar, “Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti’nin onuruna, gururuna, demokrasisine, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yıllar evvel şehitlerimizin kanı ile kurduğu bu Cumhuriyet’e saldırdılar. Milletin tankını tüfeğini millete doğrultan zihniyet ne cemaattir, ne de inançtır. Bu tamamen sahtekarlıktır. Bugün birliğin ve beraberliğin en önemli temeli Türk milletinin cumhuriyete olan bağlılığıdır. İşte bu anlayış ve felsefe ile buradayız hep de burada olacağız” diye konuştu.

demokrasi-nobeti-final-teoman-sancar-1

ÖZLENEN TABLOYU OLUŞTURDU
CHP İl Başkanı Teoman Sancar, konuşması esnasında Denizli’nin görmek istediği tabloyu da oluşturdu. AK Parti ve MHP İl Başkanlarını yanına alan Sancar, konuşmasının bir bölümünü il başkanları ile el ele yaptı.

demokrasi-nobeti-final-necip-filiz

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ
Delikliçınar Meydan’ının tarihi bir gün yaşadığın belirten AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, tıpkı 97 yıl önce Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Yunan’ın İzmir’e çıktığında yaptığı çağrı gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Denizli halkının alanlara çıktığını ifade etti. Filiz, “O yüzden hepiniz kahramansınız. Sizler her türlü övgüye layıksınız. Bu birlik, beraberlik ve hoşgörü ortamı sürdükçe, ne FETÖ ne de hiçbir kuvvet sizin karşınızda duramaz. Fetullahçı terör örgütünün yaptığı 40 yıllık planı sizler 4 saatte yok ettiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

demokrasi-nobeti-final-osman-zolan

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Denizli’nin vatanına milletine sahip çıktığını, bu halkın belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 gündür devam eden demokrasi nöbetlerine ikramlarıyla katılan belediye başkanlarına da teşekkür etti.
Bu sürecin ne şahıs, ne de parti meselesi olmadığını belirten Başkan Zolan, “Uzun yıllar planlanarak darbe girişiminde FETÖ’yü paramparça ettik. Siyaset ayrımı olmaksızın, söz konusu vatan olduğunda aynı noktada bulaşacağız. Tek vücut olduğumuzda her zamankinden çok güçlü olacağız. Siz böyle durduğunuz sürece bu ülke yaşamaya devam edecektir” dedi.

demokrasi-nobeti-final-kazim-arslan

CHP DENİZLİ MİLLEVEKİLİ KAZIM ARSLAN
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan da her türlü darbeye karşı olduklarını belirterek, demokrasinin ve cumhuriyetin yaşaması için birlik içinde olacaklarına inandıklarını söyledi. Arslan, “Darbelerin ülkeye nasıl zarar verdiğini çok iyi biliyoruz. Darbeye karşı olan bu birlikteliğimiz her zaman sürecek. Siyasi partilerin birbirlerini her zaman dinlemesi gerekiyor. Dürüst olmalı, doğru şeyler yapmalıyız. Enerjimizi birbirimizi eleştirmek yerine, üretime kaydırmalıyız. Vatanımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız. Tüketici olursak, başka ülkelerin altında ezilmeye devam ederiz. Bunu önlemenin yolu, üretici olmaktan geçer” dedi.

demokrasi-nobeti-final-cahit-ozkan

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ CAHİT ÖZKAN
Sözlerine, “Milli irade şölenimiz kutlu olsun” diyerek başlayan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise “Biz tüm renklerimizle Türkiye’yiz. Siz bu meydanlarda dik durarak, düşmanın gözünü korkuttunuz. Darbe girişimi yapan FETÖ ve çetesini milletin önüne çıkaracağız ve milletin kararıyla cezalandıracağız” dedi.

demokrasi-nobeti-final-sahin-tin

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN
Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi uçurumun kenarından döndüğünü belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de, milletin vatan söz konusu olduğunda alanlara çıktığını ve darbecilerin önünde durduğunu söyledi. Tin, “Bu millet o gece FETÖ’yü Osmanlı tokadı ile yere indirdi. FETÖ ve destekçilerinin Türkiye’de başlattığı darbe girişimi, milletin cesareti sayesinde bozuldu. Onlar hak ettiği cezayı alacak. Baş kaldıranın başı ezilecek” dedi.

demokrasi-nobeti-final-ramaznoglu

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ SEMA RAMAZANOĞLU
AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu da darbe gecesi büyük bir cesaret örneği sergilediğini belirterek, “Türk kadını bir kez daha Kurtuluş Savaşı verdi ve kazandı. Milli iradeye kalkan eli bu millet kırmayı bildi” dedi.

demokrasi-nobeti-final-vali-ahmet-altiparmak

DENİZLİ VALİSİ AHMET ALTIPARMAK
Türkiye’nin çok önemli günler yaşadığını belirten Vali Ahmet Altıparmak, darbeye karşı duruşları ve mücadelesi nedeniyle Denizli’ye teşekkür etti. “Denizli’nin valisi olmaktan, sizlere hizmet vermekten onur duyduğumu söylemek istiyorum” diyen Vali Altıparmak, “Bunlar en zeki çocuklarımızı alarak en ahmakça şekilde yetiştirdiler. Her türlü pisliklerini gördük. Bu millet onlara fırsat vermeyecek. Gücünüzle, kuvvetinizle, birliğinizle bunu gösterdiniz. Demokrasimiz bugün çok daha güçlü” dedi.

demokrasi-nobeti-final-nihat-zeybekcu

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin darbe kalkışmasının karşısında elde ettiği zaferin dünya tarihine altın harflerle yazıldığını belirterek, bu milletin Çanakkale’de, Dumlupınar’da olduğu gibi 15 Temmuz’da da destan yazdığını söyledi.

Bakan Zeybekci, “Bu milletin tarih yazdığı gün 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Günü olarak anılacak. Bu destanı hep birlikte yazdık. Bu milletin masum evlatlarının kanını akıtan, terör örgütü elebaşı ve yandaşlarından bunu hesabı sorulacak. Hukukun öngördüğü en ağır ceza verilecek. Bugün demokrasi nöbetimizin son günü. Bundan sonra da bayrağınızı yastığınızın yanında tutun, her zaman hazır olun. Bu millet artık devletin ve ülkenin kendisine ait olduğunu biliyor. Her zaman sahip çıkacak. Bunu net bir şekilde ortaya koydu. Bundan sonra üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Biz nerede olursak olalım gözümüz arkada kalmayacak. Çünkü Denizli’de aslanlar var” dedi.

Konuşmaların ardından meydanda toplanan Denizlililer, canlı olarak yayınlanan Yenikapı mitingini izledi.

denizli-demokrasi-nobeti-final-anons

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu