REKLAMI GEÇ

Denizli 5. Uluslararası Cam Bienali sona erdi

Denizli 5. Uluslararası Cam Bienali sona erdi

Türkiye’nin ilk cam bienali olma özelliğini taşıyan, 5. Uluslararası Denizli Cam Bienali tamamlandı. 4 gün devam eden bienala Amerika, Fransa, İtalya, Letonya ve Türkiye’den cam sanatçıları katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2019 Pazartesi, 16:21

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla düzenlediği 5. Uluslararası Denizli Cam Bienali tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde 4 gün devam eden festivale Amerika, Fransa, İtalya, Letonya ve Türkiye’den cam sanatçıları katıldı.

Çok sayıda yerli ve yabancı cam sanatçısının katıldığı bienalde düzenlenen konferans, panel, canlı cam gösterileri ve cam sergilerine amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden ve camla tanışmak isteyen çok sayıda vatandaş katıldı.

“Cam şehri Denizli”
Can sergisini gezen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, cam sanatının artık Denizli ile özdeşleştiğini  söyledi. Başkan Zolan, eserlerin 30 Mayıs’a kadar Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde sergileneceğini söyledi.

Bienale katılanlar ne dedi?

Adile Güney: Denizlili olarak çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Bienal Türkiye’de sadece Denizli’de yapılıyor. Özellikle çocukların camla tanışması sağlanıyor.

Nilgün Hilmiye Değirmenci: Ben iki dönemdir burada görev alıyorum. Öğrencilerimiz cam boncuklar yapıyorlar. Sanatçılarımızın çok güzel eserleri sergileniyor. Katılım çok fazla. İnşallah gezen herkes çok memnun kalır.

Serbay Doru: Çok güzel bir etkinlik. Atmosfer çok güzel, bina müthiş. Çok güzel bilgi alışverişi oluyor. Birbirimize camla ilgili deneyimlerimizi öğretiyoruz.

Deniz Özdemir: Bienal bizim için çok önemli. Yurtdışından gelen sanatçılarımızla çalışma şansımız oluyor. Denizli zaten camla anılan bir şehir. Hele hele modern zamanla uyarlanması çok daha güzel. Yabancı cam sanatçılarının buraya gelişi ile de çok güzel bir tanıtım oluyor.

Gülay Çınaroğlu: Her geçen bienal bir öncekiden daha iyi oluyor. Denizli’yi daha önceden tekstil şehri olarak tanıyorduk şimdi cam şehri olarak tanıyoruz. Denizli’nin şehir olarak zaten değişik cazibeleri var ama cam da üstüne katılarak eminim ki Türkiye’nin tanıtımına da Denizli’nin tanıtımına da çok büyük faydası olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu