REKLAMI GEÇ

Denizli 8. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, final yaptı

Denizli 8. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, final yaptı

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Denizli Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı etkinlikleri tamamlandı. Etkinliklerde 27 halk ozanı sahne aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2019 Cuma, 15:03

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’ncisi düzenlenen Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, final gecesiyle tamamlandı. 5’i Türk dünyasından olmak üzere 27 aşığın katıldığı final gecesi Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Yurt içinden 22, Türk dünyasından 5 olmak üzere geceye katılan 27 halk ozanı atışma, koçaklama, doğaçlama şiir, doğaçlama türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu. Salonu dolduran vatandaşlar 5 bin yıldır sürdürülen aşıklık geleneğinin unutulmaz anlarına tanıklık etti.

Aşıklık geleneği çok önemli
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci programda yaptığı konuşmada, Denizli 8. Ege Aşıklar Bayramı’nın güzellikler getirmesini dileyerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür sanat faaliyetlerimize devam ediyoruz. Hizmete aldığımız Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile burada pek çok faaliyetlerimizi yapar hale geldik. Aşıklık geleneği bizim için çok önemli. Türk toplumunun 5 bin yıllık tarihine baktığımızda aşıklık geleneğini görüyoruz. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak bu değerimize sahip çıkma adına bu faaliyetlerimizi artırarak devam ediyoruz” dedi.

Özümüze sahip çıkmamız gerekiyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’ye gelen tüm aşıklara teşekkür ederek, “Aşıkların sözlerinin üzerine fazla söze gerek yoktur. Ağzınıza yüreğinize sağlık. Bugün hep beraber duygu yoğunluğu yaşadık. Değerlerimize özümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Köklerimizden beslenmek ve tabi ki dallarımızla daha ileriye gitmek gerekiyor, ileriye doğru koşmak gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu