REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak: 10 milyon fidan toprakla buluştu

Vali Altıparmak: 10 milyon fidan toprakla buluştu

Vali Ahmet Altıparmak, 2016 yılı içinde 10 milyon 401 fidanın toprakla buluşturulduğunu belirterek, bunun yüzde 48’i ormanlık alana sahip Denizli için önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2017 Perşembe, 10:30

Vali Ahmet Altıparmak, 2016 yılı içinde il genelinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Denizli’nin yüzde 48’inin ormanlık alanlarla çevrili olduğunu belirten Vali Altıparmak, yüzde 28.6 olan Türkiye ortalamasının çok üzerinde bulunduklarını kaydetti.

2016 yılı içinde 10 milyon 401 bin 888 fidanın daha toprakla buluşturulduğu, bölünmüş yolların da yeşil örtüye büründüğünü dile getiren Vali Altıparmak,
yıl içinde 8.615 kg kızılçam, karaçam ve sedir tohumu ekiminin de yapıldığını vurguladı.

Vali Altıparmak, “Bunların yanı sıra, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ‘5 Bin Köy 5 Bin Orman Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları’ eylem planı çerçevesinde 2016 yılında 19 köyde ceviz, badem, dut ve diğer meyveli türlerle de ağaçlandırmalar yapıldı. Ağaçlandırma çalışmaları bunlarla sınırlı kalmayarak, yol kenarı ağaçlandırmaları ile de devam etti. Bu eylem planı kapsamında Kaklık–Çivril bölünmüş yolunda 23,6 km, Serinhisar–Acıpayam yolunda da 11,52 km olmak üzere toplamda 35,12 km’de yol kenarı ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı” dedi.

“YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN”
Yaşanılabilir bir dünya için ağaçlandırma çalışmalarının önemli olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Altıparmak, bu kapsamda Denizli Orman Bölge Müdürlüğünce önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi. Bölge Müdürlüğü tarafından İl genelinde 10 milyonun üzerinde fidan dikildiğini kaydeden Vali Altıparmak, “Sağlıklı bir dünyada yaşamak istiyorsak, ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bilinçsiz yakılan ateşler, sönmeden doğaya bırakılan sigara izmaritleri, pikniğin ardından arkamızda bıraktığımız köz’ler ve çöpler maalesef geleceğimizi de yakarak tehlikeye atıyor. İnsan vücudunun yetişkin ağaçların verdiği oksijene hayat boyu ihtiyacı var. Geleceğimiz olan çocuklarımıza kötü bir miras bırakmak istemiyorsak, yeşilliklerimize sahip çıkarak onları korumalıyız” dedi.

“AĞAÇ DİKMEK SADECE ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN GÖREVİ DEĞİL”
Fidan dikmenin ve ağaç yetiştirmenin sadece ilgili kurumun görevi olmadığını, herkesin sorumluluğunda olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, “Bu konuda ilimiz; sahip olduğu ormanlık alan bakımından Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde. Bunu korumak ve daha da arttırmak için kentte yaşayan herkese çok büyük görevler düşüyor. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıl da önemli çalışmalar gerçekleştirilmiş. Ama bu konu sadece devletimizin bir kurumuna ait değildir. Toplumumuzun tüm kesimleri üzerine düşen görevi yerine getirerek ormanlık alanlarına sahip çıkmalı ve gücü kapsamında doğaya bir fidan, bir ağaç kazandırmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu