REKLAMI GEÇ

Büyükşehir EMİTT’te Denizli’yi anlattı

Büyükşehir EMİTT’te Denizli’yi anlattı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Denizli’yi temsil etti. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Denizli’nin standını örnek gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ocak 2017 Cuma, 11:57

Ulusal ve uluslararası arenanın en etkin turizm profesyonellerini buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 21. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Alanında dünyanın en büyük fuarlarından biri olan EMITT’e katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin tüm güzelliklerini temsil eden standıyla katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Denizli standını örnek gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Denizli Kayak Merkezi, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası gibi kent turizmine verdiği katkıdan dolayı Başkan Zolan’ı tebrik etti. Denizli’nin doğal ve tarihi güzellikleri ile turistik alanlarının tanıtıldığı stant; Denizli Kayak Merkezi, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Yeşilyuva ayakkabıcılığı, Buldan ve Babadağ dokumacılığı, Yatağan bıçakları, çeşitli çömlekler ve yöresel lezzetlerle zenginleştirilen sunumuyla ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

“DENİZLİ OLMAZSA TÜRKİYE ANLATIMI EKSİK KALIR”
Turizme katkı açısından fuarların çok önemli olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Uluslararası EMİTT Fuarı’nın İstanbul’da gerçekleştiğini belirterek, Dünyanın önemli bir turizm fuarına sahip olduklarını söyledi.

Başkan Zolan, “Denizli, Türkiye’nin en çok turist çeken 5. ili. Başta Pamukkale olmak üzere köklü tarihimiz, antik kentlerimiz, doğal güzelliklerimiz ve yeni açtığımız bir kayak merkezimiz var. Yayla turizmi, teleferik, tekstil ve el sanatları ile birçok zenginliğe sahip olan şehrimizin bu fuarda olmasına karar verdik. Denizli olmazsa Türkiye’de anlatılan birçok şeyin eksik kalacağını düşünerek burada yerimizi aldık” dedi.

“DENİZLİ BİR TURİZM ŞEHRİ”
EMITT Fuarına gösterilen yoğun katılıma dikkat çeken Başkan Zolan, “Bu fuar gün geçtikçe daha da büyüsün istiyoruz. Ülkemiz zor bir turizm sezonu geçiriyor. İnşallah sektör için başarılı bir fuar olacak. Denizli özeline baktığımızda, birçok güzelliği içinde barındıran şehrimizde yok yok. Bunu sadece kendimizde tutmak değil, tüm dünya ile paylaşmak istedik, tanıtmak, bu güzelliklere onların da dokunmasını, yaşamasını arzu ettik. Onun için EMITT Fuarı’nda yer aldık” diye konuştu.

HELVA İKRAM EDİP DOKUMA YAPTI
Başkan Zolan, stantta Denizli’nin kültürü ile ilgili sunumların olduğunu DA belirterek, “İnsanlar şehrimize geldiğinde hangi geleneksel yiyeceklerle karşılaşacaklar, neleri tadacaklar onların da bazı örneklerini burada sunma gayreti içindeyiz” dedi.

Ziyaretçilere helva ikram eden Başkan Zolan, kentin tekstil gücüne atıfta bulunmak için kurulan tezgahda dokuma yaptı.

Dünyanın önde gelen turizm fuarlarından biri olarak, ülkelerin ve şehirlerin tanıtılmasına önemli katkılar veren EMITT, 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu