REKLAMI GEÇ

Denizli-Aydın otoyoluna itirazlar bitmiyor

Denizli-Aydın otoyoluna itirazlar bitmiyor

Honaz’ın AK Partili Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Taşgeldi, 2008 yılında projesi hazırlanan Denizli-Aydın Otoyolu Projesi ‘nin verimli tarım arazilerini yok edeceğini belirterek, “Çiftçiler sadece bizim bölgede yılda ortalama 6 milyon TL’lik zarara uğrayacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2014 Çarşamba, 10:45

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
140 kilometrelik Denizli-Aydın Otoyolu Projesi tanıtım toplantısı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapıldı. Karayolları 2’nci Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Çoban ve kurumdaki görevliler, 2008 yılında projelendirilen Denizli-Aydın Otoyolu Projesi ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Toplantıya yaklaşık 50 kişi katıldı.

ic

Pamukkale İlçesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Yasin Çatalok, “Halkın haberi olmadan bilgilendirme toplantısı yapılıyor. Bu proje 600 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor. 50 kişiye yapılan sunumla halk nasıl bilinçlenecek? Bu toplantıdan halkın haberi bile yok. 2008’de hazırlanan rapor hükmünü kaybetti. Yeni bir rapor hazırlanmalıdır. Çünkü, koşullar değişti” dedi.

Honaz İlçesi’nin AK Partili Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Taşgeldi ise, otoyolun 3 bin dönümlük verimli tarım arazilerini yok edeceğini belirterek, “Otoyol, verimli tarım arazilerini yok edecek. Çiftçiler sadece bizim bölgede, yılda ortalama 6 milyon TL’lik zarara uğrayacak. Verimli tarım arazilerinin üzerinden yol geçmemelidir. Bu proje yeniden gözden geçirilsin. Otoyol, sadece verimli tarım arazilerine zarar verip, çiftçileri ekonomik kayba uğratmayacak. Ekolojik dengeyi de bozacak. Ege’nin bu verimli toprakları korunmalıdır” diye konuştu.

Karayolları 2’inci Bölge Müdür Yardımcı Uğur Çoban ise, alınan görüşlerin ve fikirlerin Genel Müdürlüğe rapor edileceğini açıkladı.

Yorumlar

harun türkmen   -  Bağlantı 15 Ekim 2014, 15:02

bende çok istiyorum bu otobanın olmasını ama en az şekilde hasar verilmeli….

metin karaman   -  Bağlantı 15 Ekim 2014, 12:27

gerçekten de özellikle honaz bölgesinden geçen güzergah planı halk a açılıp incelenirse, eminim aklı başında kimse bu verimli arazilerin heba edilmesine razı olmayacak… yetkililerin duyarlı davranıp bu güzergahlar da revizyona gidilmesini sağlamalı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu