REKLAMI GEÇ

“Geçmişimizin yok olmasına müsade etmeyeceğiz”

“Geçmişimizin yok olmasına müsade etmeyeceğiz”

Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi Osmanbey Konağı, Merzeci Un Fabrikası. Denizli Belediyesi tarafından restore edilerek eski ihtişamına kavuşturulan bu tarihi binalar artık yaşayan birer mekan haline getirildi. Yapılan tüm bu çalışmalar ile kent belleğine sahip çıktıklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’de hiç bir tarihi değerin yok olmasına müsade etmeyeceğiz. Biz yaptığımız tüm bu çalışmalarla hem geçmişimize hem de geleceğimize sahip çıkıyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Ocak 2014 Perşembe, 11:30

Kent belleğinde önemli bir yeri olan tarihi mekanları birer birer restore ederek yok olmalarının önüne geçen Denizli Belediyesi geçmişle geleceği buluşturuyor. Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi Osmanbey Konağı ve Merzeci Un Fabrikası’na yeniden hayat veren Denizli Belediyesi bu konuda da örnek uygulamalara imza atıyor.

ic-5

Zamana yenik düşen ve bakımsızlıktan yok olmaya yüz tutmuş binaları alarak yeniden yaşayan mekanlar haline getiren Denizli Belediyesi, kent insanının takdirini toplarken ayağa kaldırılan tarihi binaların eğitim alanında kullanılmasını sağlıyor.

ic-1

Yaptığı restorasyonlar sonrasında Külahçıoğlu Un Fabrikası’nı konservatuara, İbrahim Çallı Sanat Evi’ni tiyatro eğitimlerine, Merzeci Un Fabrikası’nı gençlik merkezine, Balcı Evi’ni bebek müzesi ve kişisel gelişim eğitimlerin verildiği bir merkeze dönüştüren Denizli Belediyesi, hem tarihe sahip çıkıyor hem de bu mekanların kamu tarafından kullanılmasını sağlıyor.

ic-2

KENTİN TARİHİ HAFIZASINI DİRİLTMEK GEREK
Bu kentin değerlerine sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ” 10 yıldır biz bu şehrin var olan değerlerinin yok olmasına müsaade etmiyoruz. Tarihi değerlerlere hep sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz. Bu değerleri geleceğe taşımak için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. Geçmişten bize kalan bu tarihi mekanları yeniden yaşayan bir mekan haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz aslında geçmişle geleceği buluşturuyoruz. Geçmişten gelen değerlerimizi değiştirmeden gelecek nesillere aktarmak zorunda olduğumuzu biliyoruz” dedi.

ic-3

Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi Osmanbey Konağı, Merzeci Un Fabrikası gibi yapıların bir zamanlar virane haldeyken şimdilerde kentin insanlarına hizmet  verdiğini belirten Zolan, “Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız 7’den 70’e herkes buralardan yararlanıyor. Yaptığımız bu çalışmaların yanı sıra halen Atalar Mahallesi’nde bulunan Necdet Bilge Evi ile Cezmi Ökten Evi’nin restorasyonunu gerçekleştiriyoruz. Bu iki mekanı diğerleri gibi halkımızın kullanımına açacağız. Kentin tarihi hafızasını diriltmek gerek. Nerde bir tarihi değer varsa biz oradayız o mekanı kente kazandırmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

ic-4

Yorumlar

arif   -  Bağlantı 23 Ocak 2014, 21:13

Kız meslek lisesi ve Endüstri meslek lisesini gece yarısı operasyonuyla yıktınız.Otopark yaptınız para kırıyorsunuz maşşallah.Birde Karsdaki heykelleri yıktıranlar şimdi çınar meydanına heykeller getirmiş sergi açmışlar ne iş anlamadım.KARS DAKİ HEYKELLER NE OLDU DENİZLİYEMİ GELDİ?

murat   -  Bağlantı 23 Ocak 2014, 12:20

Geçmişimize sahip çıkılması gelecek nesillere aktarma açısından olumlu bir adım. Fakat birileri geleneklerimize ve düğünlerimize de sahip çıkmalı. Son zamanlarda görüyorum da düğünler dini sohbetli, kadın ve erkeklerin ayrı ayrı kapılardan girilerek yapıldığı bir organizasyon haline geldi. Bilmem farkında mısınız ama geleneklerimiz bir bir yok oluyor ve Arap toplumuna benzemeye başladık. Artık bazı kesimler düğünler çalgılı yapılıyor diye o düğünlere gitmiyor bile. Düğün ve kına gecelerimiz geçmişimizin bize en büyük mirasıdır ve bu korunmalıdır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu