REKLAMI GEÇ

Çocuklara çizgi roman hediyesi

Çocuklara çizgi roman hediyesi

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe gezilerinde sık sık miniklerle de bir araya geliyor. Başkan Zolan, çocuklarla sohbet edip Denizli tarihinin önemli isimlerinin hayatlarını anlatan çizgi roman hediye ediyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2013 Pazartesi, 18:00

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe gezilerinde bir araya geldiği her çocuklarla sohbet edip onlarla ilgileniyor. Çocuklara Denizli tarihinin önemli isimlerinin hayatlarını anlatan çizgi roman hediye eden Belediye Başkanı Zolan, “ Mümkün olduğunca çocuklarımızla yaşadıkları bölgeye ilişkin sohbetler gerçekleştirmeye çalışıyorum. Onların gözü ile ihtiyaçların neler olduğunu tespit etmeye çalışıyorum. Önemli bilgiler ediniyorum. Beklentileri öyle çok büyük değil. Daha çok sosyal etkinlik istiyorlar. Kent merkezinde yaşayan yaşıtlarının sahip oldukları imkanlardan yararlanmak istiyorlar. Bizim esas amacımızda zaten bu. Kent merkezinde ne varsa ilçelere, beldelere köylere taşımak. Çocuklarımız için bunu yapacağız ve onları yaşadıkları yerlerde mutlu edeceğiz” dedi.

Zolan, Denizli Belediyesi’nin, Anadolu’yu vatan yapan Türk kadınlarının öncüsü Selçuklu Komutanı Yıldız Bey’in kızı Fatma Yıldız, Denizli fatihi Server Gazi ve Mehmet Gazi ile ünlü tıp alimi Merkez Efendi’nin çizgi romanlarını hazırladığını söyledi.

Çizgi roman hakkında bilgi veren Zolan, şunları söyledi:
“Bu eserleri biz Denizli’de tüm ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerimize ulaştırdık. Burada ki asıl amaç tarihi sevdirmek bizim olan değerleri unutturmamak, gelecek nesillerin bu değerleri sahiplenmesini sağlamak. Bu isimler bizim gerçek kahramanımız, Heman, Batman, Süperman, Örümcek Adam gibi hayal ürünü değil. bizi biz yapan değerlerimiz var, güzelliklerimiz, kahramanlarımız var. Denizli’ye ve milletimize hizmet etmiş iyi ve başarılı insanlarımız var. Bunların çoğunu tanımıyoruz. Ama başka milletlerin hayal ürünü kahramanlarını tanıyoruz. Biz kendi kahramanlarımızı bilmezsek onlar bizim kahramanlarımız olur. Geçmişimizdeki kahramanlarımızı bilmek zorundayız. O sebeple tıpkı kent merkezinde olduğu gibi ilçelerimizde de bu değerlerin hayatlarının anlatıldığı çizgi romanlar hediye ediyoruz. Çocuklarımızdan bu konuya ilişkin geri dönüşler almaya başladık. Eserleri okuyan çocuklar teşekkürlerini iletiyorlar. İşte bu bizim için en büyük mutluluk.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu