Denizli Belediyesi Domuz Gribine Savaş Açtı

Denizli Belediyesi, çağın en büyük hastalıkları arasında gösterilen ve son dönemlerde dünya genelinde etkisini artıran domuz gribine karşı çeşitli önlemler alıyor.
/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2009 Perşembe, 18:22
Belediye, gribe karşı vatandaşları bilgilendirmek üzere Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda da, toplantı düzenledi. Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. İbrahim Ünlü, Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Kutlu, Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. İlker Güner ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Yardımcısı Gökoğlan, açılış konuşmasında, domuz gribi virüsünün yayılmaya devam ettiğini ve tüm dünyada etkisini göstermeyi sürdürdüğünü belirterek, ‘Bu ölümcül hastalıktan korunma yollarını ve ne olduğunu anlatmak üzeren toplantı düzenledik’ dedi.
Sağlık İşleri Müdürü Dr. İbrahim Ünlü de, belediyenin gribin yayılmasını önlemek adına bir dizi önlem aldığını ve bunları uygulamaya sokarken diğer taraftan da bilgilendirme toplantıları düzenlediğini söyledi. Dr Ünlü, ‘Camiler, santral garajı, pazaryerleri, etüt merkezlerini ve halk otobüslerinde geçtiğimiz 4-5 gün içinde dezenfeksiyon çalışması yaptık. Periyodik aralarla bu işlemi tekrar yapacağız. Ayrıca burada olduğu gibi bilgilendirme toplantılarını sürdüreceğiz’ dedi.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 13 | 26 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
15 Mayıs 2025 Perşembe | 12 | 27 | Az Bulutlu |
16 Mayıs 2025 Cuma | 14 | 32 | Parçalı Bulutlu |
17 Mayıs 2025 Cumartesi | 16 | 30 | Parçalı Bulutlu |
18 Mayıs 2025 Pazar | 17 | 27 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |