Denizli Belediyesi Ramazan’a hazırlandı

Denizli Belediyesi, ‘Nerede o bizim zamanımızdaki Ramazan ayları’ diyenler için 1 ay sürecek Ramazan Ayı Şenlikleri Programı hazırladı.
/ DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2009 Perşembe, 16:14
Denizli Belediyesi her yıl düzenlediği Ramazan Ayı Etkinlikleri’ne, bu yıl farklı etkinlikler düzenleyerek nostalji özlemini çeken ve o eski dönemlerde kalan unutulmaya yüz tutmuş Ramazan Ayı eğlencesini yeniden yaşatacak.
Eskiden Ramazan ayı geldiğinde herkeste bir heyecan başlar, ibadetin en yoğun yaşandığı ay olduğu kadar ramazan eğlenceleriyle de özellikle çocukların gönüllerince eğlenmeleriyle bilinirdi. Cambazlar, hokkabazlar, macuncular, kağıt helvacılar, karagöz ustaları, meddahlar ve ortaoyuncular ramazan ayının arifesinde aranıp bulunur ve ramazan eğlenceleri haftalar öncesinden hazırlanırdı. Denizli Belediyesi de, etkinliklerinde eski ramazan ayı kutlamalarında ne varsa aynısını hazırlayıp geçmişin özlemini çeken Denizli’lilerin beğenisine sunacak.
Çocuklar belki de hayatlarında hiç görmediği Hacivat-karagöz ve orta oyunlarıyla belediyenin ücretsiz Ramazan şenliklerinde tanışacak. Hokkabazlar, yarışmalar ve sihirbaz gösterileri de çocukların eğlencesine farklı bir renk katacak. Tatlı, pamuk şekeri, kağıt helva ve içeceklerden tadıp istedikleri kadar yiyip eğlenen çocuklar, 11 ay bekledikleri coşkuyu sonuna kadar yaşayacaklar. Çocuklar, Denizli Belediyesi’nin hazırladığı şenliklerde, büyüklerinin anlattığı ve hayallerinde canlandırdıkları o eski ramazan ayının bizzat içinde olduklarını görecekler.
Bu arada şenlikler kapsamında, Bayramyeri, Çınar meydanları ile İncilipınar Parkı’nda ücretsiz çay ikramları yapılacak. Çocuklar şenlik boyunca tiyatroya doyarken büyüklerde Denizli Belediye Konservatuvarı Mehteran Takımı’nın mehter gösterisi izleyecek. Halk Müziği, Tasavvuf Müziği ve Sanat Müziği’ni sevenlerde unutulmaz şenlik günleri geçirecek. İftar Çadırında ise her gün 5 bin kişi olmak üzere 150 bin kişi orucunu açacak. Evlerine yetişemeyip, durakta bekleyen ya da seyahat halinde olan 75 bin kişi de iftar paketleriyle orucunu açacak. Denizli Belediyesi’nin, Ramazan ayı boyunca sunacağı şenlik programı tüm vatandaşlarca ücretsiz olarak izlenebilecek.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
15 Mayıs 2025 Perşembe | 11 | 27 | Az Bulutlu |
16 Mayıs 2025 Cuma | 14 | 32 | Parçalı Bulutlu |
17 Mayıs 2025 Cumartesi | 16 | 30 | Parçalı Bulutlu |
18 Mayıs 2025 Pazar | 16 | 29 | Çok Bulutlu |
19 Mayıs 2025 Pazartesi | 15 | 30 | Az Bulutlu |