REKLAMI GEÇ

Zabıta pazarcı esnafını denetledi

Zabıta pazarcı esnafını denetledi

Denizli Belediyesi Zabıta ekipleri, açık ve kapalı semt pazarlarında denetimlerini sürdürüyor. Açıkta et ve süt ürünleri satan esnaflar ile yıkanmadan ve pişirilmeden yenen gıda ürünleri satışı yapan pazarcı esnafları denetlendi.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2013 Perşembe, 17:19

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içindeki 16 açık ve kapalı pazaryerlerini denetledi. Denetimlerde, açıkta et ve süt ürünü satanlar, yıkanmadan ve pişirilmeden tüketilen gıdalar, kuru yemiş, kuru pasta, şekerlemeler ve lokumlar gibi gıdaları satanlar kontrol edildi.

Ekipler, söz konusu ürünleri satanlardan standartlara uygun olmayan işletme sahiplerini uyardı. Uyarılarda, et ve süt ürünlerinin soğuk zincir kırılmadan dolapta satılması, diğer ürünlerin ise üzeri kapalı şekilde satılması istendi. Yaklaşık 10 gün süren denetimlerin ardından uyarılan pazarcı esnafları tekrar kontrol edildi. Pazarcı esnaflarının tamamına yakınının uyarıları dikkate alarak eksikliklerini giderdiği tespit edildi. Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Akbulut, “Vatandaşların sağlıklı, güvenli, düzenli ve belirli bir standart dahilinde alış veriş yapmaları için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle gıda maddesi üreten ve satan pazarcı esnafımızın kontrolüne ağırlık veriyoruz. Amacımız, gıda ürünlerinin bozulmadan ve deforme olmadan tüketiciye ulaşmasıdır. Bu arada normal kontrollerimiz de devam etmektedir” dedi.

Yorumlar

mehmet   -  Bağlantı 10 Mayıs 2013, 14:55

şu zabıtalar gücleri yetiyorsa kaldırımlarda galericilik yapanlarıda denetlesinler vede müdahele etsinler[tabisıkıysa]

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 16 32Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Parçalı Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21 34Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Mayıs 2024 Salı 21 35Parçalı Bulutlu