REKLAMI GEÇ

9 otopark bölgesinden 3’ü iptal edildi

9 otopark bölgesinden 3’ü iptal edildi

Denizli Belediye Meclisi’nde 6 Mart 2012 tarihinde oy çokluğu ile alınan 9 yeni otopark bölgesinden 3’ü Denizli İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. İşçi Partisi Meclis Üyesi Gökhan Dikmen, “O zaman da yanlış karar olduğunu belirtmiştik. Meclis gündemi boşu boşuna meşgul edilmiş oldu” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2013 Salı, 11:48

Denizli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarına devam ediyor. Dün ikinci birleşimini gerçekleştiren Denizli Belediye Meclisi’nin 4 gündem maddesini, Denizli İl İdare Mahkemesi’nin kararları oluşturdu.

9 OTOPARK BÖLGESİNDEN 3’İ İPTAL
Denizli Belediye Meclisi’nde 6 Mart 2012 tarihinde muhalefet partili meclis üyelerinin çekimser kaldığı oylamada, oy çokluğu ile belirlenen 9 ayrı katlı otopark bölgesinden 3’ü mahkeme kararı ile iptal edildi. Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısının ikinci birleşiminde iptal kararları görüşülerek oylandı.

Belediye Meclisi’nin İP’li üyesi Gökhan Dikmen, Ak Partililerin, başlarına buyruk hareket etmelerinin kentteki sorunlar sarmalını arttırdığını belirterek, “Vatandaşların haklı gerekçelerini anlatmak için dil döktüm. Ama karşımızda “Ben bilirim” diyen bir anlayış olduğu için itirazlarımız ret edildi. Ama bugün Denizli İdare Mahkemesi’nin kararı bizim ne kadar haklı olduğumuzu göstermiştir. Meclis ve Belediyenin gündemi boşu boşuna meşgul edilmiş oldu” dedi.

İŞTE İPTAL EDİLEN OTOPARK BÖLGELERİ
Denizli Belediyesi 6 Mart 2012 tarihinde oy çokluğu ile 15 Mayıs Mahallesi Telekom Binası arkasındaki iki ayrı alan, Atalar Mahallesi Lise Kavşağı altındaki alan, Sırakapılar Mahallesi Ubeydullah Camii bitişiğindeki alan, Değirmenönü Mahallesi Musa Caddesi girişinin sağ köşesindeki alan, Hacı Kaplanlar Mahallesi Hürriyet İlkokulu yanındaki Gürcan Mahallesi otopark bölgesi, Saraylar Mahallesi Sümer Kavşağı üzerindeki alan, Sırakapılar Mahallesi Defterdarlık binasının üst bölgesi otopark alanı olarak belirlemişti.

Gürcan Mahallesi’ndeki otopark bölgesi, Saraylar Mahallesi Sümer Kavşağı üzerindeki alan ve Sırakapılar Mahallesi Defterdarlık binasının üst bölgesi olmak üzere 3’ü Denizli İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mahkeme iptal gerekçesi olarak imar mevzuatına aykırılık, kamulaştırmada hak kaybı gibi nedenlerle karar verdi.

Yorumlar

baki dalbudak   -  Bağlantı 17 Haziran 2013, 23:11

bu 3 yerin iptal kararı emsal teşkil etmeli ve diğer 6 yerde iptal edilmesi gerekmektedir.insanları oturdukları yerde huzursuz etmeye kimsenin hakkı yoktur

ali   -  Bağlantı 12 Haziran 2013, 15:14

Mahkemenin İptal kararını nereden bulabiliriz.İyi güzel otopark yapmak ama milleti mağdur etmenin ne manası var ki?

cenk   -  Bağlantı 11 Haziran 2013, 18:54

DİĞERLERİNİDE İPTAL EDER İNŞALLAH MAHKEME.BİRİLERİNİ MAĞDUR EDEREK ÇÖZÜM OLMAZ.ORDA YER SAHİPLERİNİN HİÇBİRİ BU UYGULAMADAN HOŞNUT DEĞİL.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 16 32Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Parçalı Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21 34Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Mayıs 2024 Salı 21 35Parçalı Bulutlu