REKLAMI GEÇ

Hidroelektrik santraline 40 bin lira ceza

Hidroelektrik santraline 40 bin lira ceza

Büyük Menderes’teki balık ölümleri, nehirden alınan su örnekleriyle çok yönlü olarak araştırılırken, Vali Abdülkadir Demir, Bekilli ilçesindeki hidroelektrik santraline 40 bin lira para cezası kesildiğini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 22 Kasım 2013 Cuma, 13:55

Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Akkent ve Çivril’deki balık ölümlerini araştırmak üzere bakanlıktan iki gezici laboratuvar talep etti. Büyük Menderes Nehri’nden numuneler alan uzmanlar, kirletici unsurların tam tespiti için analiz sonuçları bekleniyor. Bakanlıktan iki gezici laboratuvar talep eden müdürlüğün çalışmalarını Denizli Valisi Abdülkadir Demir de yakından takip ediyor.

ic

Yaklaşık beş gündür bölgeden numuneler toplayan uzmanlar, kirleticilerin kesin tespitini yapmak üzere tahlil sonuçlarını bekliyor. Nehrin Dinar, Çivril, Çal, Güney ve Sarayköy ilçeleri arasında kalan güzergahı ile Gökgöl, Işıklı, Adıgüzel ve Cindere’den numuneler toplandı.

Gezici laboratuvarların sınırlı olanaklara sahip olması nedeniyle bazı örnekler bakanlığın merkez laboratuarında inceleniyor. Çivril’den Adıgüzel Baraj Göleti’ne kadar olan bölgede 3, Çürüksu üzerindeki 15 işletmeden şüpheler doğrultusunda örnekler alındı. Örnekler deşarj kriterlerine uygun olup olmadıkları yönünde bir incelemeye tabi tutuluyor.

Bu arada Akkent’teki bir işletmeye nehirde kirlilik yarattığı gerekçesiyle 40 bin lira para cezası uygulandı. İşletmenin santral havuzunda bulunan çamurlu suyun Menderes Nehri’ne bırakıldığı belirlendi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü uzmanları aynı bölgede bir kirletici unsurdan daha şüphelendiklerini açıklarken, cezai işlem için laboratuar sonuçlarının beklendiği kaydedildi.

ic2

Diğer yandan Çivril’deki balık ölümlerinin kaynağının Dinar’daki bir meyve suyu fabrikası atığı olduğu öne sürülürken, Denizli il sınırları dışında olduğu için bu bölgede çalışmayı Afyon Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü kaydedildi.

anons

Müdürlükteki gezici laboratuvarları inceleyen Denizli Valisi Abdülkadir Demir, nehrin 310 kilometrelik bölümünün Denizli sınırları içinde olduğunu hatırlatırken, endüstriyel atıkların yanı sıra kentsel atıkların da kontrolüne dikkat çekti.

Demir üç ilçe, dokuz belde ve 42 köyün Menderes Havzası içinde yer aldığına işaret ederek, “Bu bölgelerde bir inceleme gerçekleştiriyoruz. Kentsel atıkların nehri kirlettiği noktalar tespit ediliyor. Buralardan numuneler alınıyor. Kirliliğin kaynakları ve ölçüleri belirlendikten sonra gerekli tedbirler alınacak. Şimdilik raporları bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

EREN20   -  Bağlantı 22 Kasım 2013, 14:03

Tüm Denizli,Uşak ve Afyon illerinin atıkları,sanayi kuruluşlarının pis ve zehirli suları yıllardan beri nehre akıtılıyor.Çevre duyarlılığının olmadığı yerde gelecek için ne sanayi kalır ne de nehirlerimiz kalır.
Devlet sanayi kuruluşlarına otoritesini göstermesi gerekir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Mayıs 2025 Salı 14 28Az Bulutlu
21 Mayıs 2025 Çarşamba 17 32Az Bulutlu
22 Mayıs 2025 Perşembe 19 35Sıcak
23 Mayıs 2025 Cuma 19 35Sıcak
24 Mayıs 2025 Cumartesi 20 35Sıcak