REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Meclisi başkan vekilleri belirlendi

Büyükşehir Meclisi başkan vekilleri belirlendi

Yerel seçimlerde oluşan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Gergin başlayan meclis toplantısında başkan vekilleri belirlendi. Meclisin ikinci adamı geçen dönem olduğu gibi yine Ali Değirmenci.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2019 Pazartesi, 17:26

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Yerel Seçimlerinde göreve gelen yeni üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Başkan Osman Zolan’ın kısa hoş geldiniz değerlendirmesinin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

CHP SALDIRIYI KINADI
Açılışta ilk sözü alan CHP Grup Başkanvekili Erhan Türkmenoğlu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik düzenlenen saldırıyı kınayan bir konuşma yaptı. Türkmenoğlu, CHP’nin öğle saatlerinde eş zamanlı olarak Türkiye genelinde yaptığı açıklamanın kısa bir özetini okudu.

“BURASI YERİ DEĞİL”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı, ancak meclisin basın açıklaması yapılacak yer olmadığını hatırlattı. Bir siyasi parti liderine yapılan saldırıyı hoş görmenin mümkün olmadığını belirten Zolan, “Üzüntü verici bir saldırı. Ancak, bunu irdelemek bize düşmez. Burası Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi. Burada yalnızca Denizli’ye ve Denizlililere yapılacak hizmetler konuşulur. Burası siyasi platform değil, basın açıklaması yapılacak yer değil” dedi.

AK PARTİLİ BAŞKANDAN SKANDAL ÇIKIŞ, BAŞKAN ZOLAN’DAN UYARI
Başkan Zolan değerlendirme yaparken, AK Parti sıralarından duyulan ses ortamı gerdi. AK Partili Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, iki kez “Hak etti” diyerek ortamı gerdi. Bunu duyan Başkan Zolan, Ayhan’ın susturmak için, “Söz almadan konuşmayın. Burada kimse söz almadan konuşamaz. Üstelik, konuşma da Başkan’a karşı yapılır. Bu ilk toplantı olduğu için hatırlatma gereği duydum” diye konuştu.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ
Gergin başlayan toplantı gündem gereği başkan vekillerinin belirlenmesi ile devam etti. Ak Parti 1. Başkan Vekili olarak geçtiğimiz dönem olduğu gibi yine Ali Değirmenci’yi aday gösterdi. CHP’in adayı Nazım Ayyavuz, İYİ Parti’nin adayı da Zafer Kocaman oldu. MHP aday göstermedi.

Gizli oy, açık tasnifle yapılan oylama sonucunda 46 oy alan Ali Değirmenci 1 Başkan Vekili seçilirken, rakipleri Nazım Ayyavuz 14, Zafer Kocaman ise 11 oy aldı. 1 oy da boş çıktı.

İKİNCİ BAŞKAN VEKİLİ EBRU LEMAN KALKAN
Meclis 2. Başkan Vekilliği için CHP ve MHP aday gösterdi. AK Parti ve İYİ Parti’nin aday göstermediği 2. Başkan Vekilliği seçimi CHP’den Himmet Keysan, MHP’den de Ebru Leman Kalkan arasında geçti. Ebru Leman Kalkan aldığı 47 oy ile Meclis 2. Başkan Vekili olurken, Keysan 25 oyda kaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu