REKLAMI GEÇ

Denizli Büyükşehir Belediyesi 139 yaşında

Denizli Büyükşehir Belediyesi 139 yaşında

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşunun 139. yıldönümü farklı etkinlikler ile kutlandı. 1400 rakımda Zeytinli Yaylası’nda gerçekleştirilen kutlamada 1968 yılından buyana görev yapan başkan ve meclis üyelerinin bir araya geldi, etkinlikte renkli ve duygusal sahneler yaşandı. Zirvede başlayan kuruluş yıldönümü kutlamaları Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde devam etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2015 Cuma, 13:51

Şengül BOZ-Büşra KURU
Denizli Büyükşehir Belediyesi, kuruluşunun 139. yıldönümü dolayısıyla Zeytinli Yaylası’nda verilen kahvaltıya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile 1968-1973 dönemi belediye Başkanı Ali Dartanel, 1973-1980 dönem başkanı Hasan Gönüllü ile Ziya Tıkıroğlu, Ali Marım, Ali Aygören ve eski meclis üyeleri katıldı.

denizli-buyuksehir-belediyesi-139-kurulus-yildonumu-ic-7

DENİZLİ 10 MİLYON TURİST AĞIRLAYACAK
Denizli’nin doğal ve kültürel zenginliklerinin değerlendirilerek turizme kazandırılması için yapılan çalışmaları değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bugün Pamukkale’ye 2 milyon turist geliyor. Bundan hiç kimsenin haberi olmuyor. İşte biz Pamukkale’yi Laodikya’ya, Laodikya’yı Kaleiçi’ne, Kaleiçi’ni ise Zeytinli Yaylası’na ve Bozdağ’a bağlamak istiyoruz. İşte o zaman Denizli, yılda 10 milyon turist ağırlaşan şehir haline gelecek” dedi.

Bakan Zeybekci, Denizli Belediyesi’nin 139 değil 800 yıllık geçmişi olduğunu da belirterek, “Denizli Belediyesi’nde bugüne kadar görev yapan başkan ve belediye meclis üyelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı şükran borçluyuz. Eğer onları kıracak davranışımız sözümüz oldu ise Haklarını helal etsinler” diye konuştu.

Bozdağ’da yapılan yatırımları da anlatan Bakan Zeybekci, “Başkana söyleyeyim, bir daha ki 29 Ekim’de Bozdağ’da etkinlik düzenlesin. Hatta oraya bir Atatürk Anıtı dikelim, 29 Ekim’i orada kutlayalım” dedi.

denizli-buyuksehir-belediyesi-139-kurulus-yildonumu-ic-5

“GÜNDE 10 BİN KİŞİ BİNİYOR”
Denizli’nin doğa zenginliklerinden birinin de dağları olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugüne kadar bu güzelliği görmemişiz. Veya görmüşüz de fırsat olmamış. Denizli halkının 1400 rakımdan Denizli’yi seyretmeleri için teleferik yaptık. Teleferik tek başına cezp etmeyecekti, Zeytinli yaylasını da değerlendirelim istedik ve bugün bu güzellikler ortaya çıktı. Bugün teleferiğin ne kadar yerinde bir hizmet olduğunu görüyoruz. Her gün 10 kişi taşıyoruz” diye konuştu.

denizli-buyuksehir-belediyesi-139-kurulus-yildonumu-ic

“HAVAYI TALAN ETMİŞSİNİZ”
Denizli Belediyesi’nde 1968-1973 dönem başkanı Ali Dartanel, konuşması ile hem ders verdi hem de güldürdü. Kendisinin 93 yaşında olduğu ve Osmanlı Toprakları’ndan geldiğini vurgulayarak, “Ben Atatürk’ü 1931 yılında 8 yaşında iken gördüm. Atatürk o dönem Denizli için ‘Koca bir köy’ demişti. Bizler imkanlarımız doğrultusunda hizmetler etmeye çalıştık. Denizli, O dönemlerden bu döneme görev alan tüm belediye başkanları ve meclis üyelerinin gayretleri ile bugünlere geldi. Şimdi sizler bazen geçmiş başkanları kızıyorsunuz. ‘Şehri talan ettiniz. Şehri beton yığını haline getirdiniz’ diye bende size diyorum şimdi. Siz de havayı talan etmişsiniz” sözleri katılımcıları güldürdü.

denizli-buyuksehir-belediyesi-139-kurulus-yildonumu-ic-6

MİKROFONU ZOLAN TUTTU
Toplantıya katılan eski belediye başkanlarından sırasıyla Ali Marım, Ali Aygören, Hasan Gönüllü ve Ziya Tıkıroğlu da kısa birer konuşma yaptı. Eski başkanları mikrofonu ise Başkan Zolan uzattı.

Hasan Gönüllü, “Güzel bir çalışma olmuş, ancak, bizler Denizli’nin imar planını, alt yapı çalışmalarını, caddelerini yapmamış olsaydık, bugün siz ne 100 yılın alt yapısını ne de Zeytinli Yaylası’nı yapabilirdiniz. Her dönemin belediye başkanı imkanları doğrultusunda Denizli’ye hizmet etti. Ve inanıyorum ki bundan sonra da Zolan ve ondan sonra gelecek başkanlar daha güzel hizmetler yapacaktır” diye konuştu.

denizli-buyuksehir-belediyesi-139-kurulus-yildonumu-ic-3

CANDOĞAN’IN TABLOSU’NU KIZI ALDI
Eski belediye başkanlarına, birlikte çekilmiş horoz hatırası fotoğrafını takdim eden Başkan Zolan, 1963-1968 dönem başkanı Mehmet Candoğan’ın çerçeveli fotoğrafını kızı Ülkü Güneş’e verdi.

denizli-buyuksehir-belediyesi-139-kurulus-yildonumu-ic-2

TÖREN DELİKLİÇINAR MEYDAN’INDA DEVAM ETTİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 139. kuruluş yıldönümü kutlamaları Delikliçınar Meydan’ında devam etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eski belediye başkanları ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan Başkan Zolan, 139 yıl boyunca belediyede çalışmış tüm personele teşekkür etti.

denizli-buyuksehir-belediyesi-139-kurulus-yildonumu-ic-1

Başkan Zolan, “Yerel yönetim meşakkatlidir. Zor bir icranın yapıldığı yerdir. Herhangi bir olumsuzluk olduğundu akla ilk yerel yönetim gelir. Bu yüzden yerel yönetim çok önemlidir, halk ile iç içe olması gerekir. Denizli ilk kuruluşundun bu yana her gün katlanarak çok güzel bir şehir haline geldi. Denizli dünyada örnek bir şehir ve Türkiye’de parmak ile gösterilen bir yer olanak kadar en güzel hizmeti vermeye devam edilecektir” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 139. yıl etkinlikleri, hayatlarını kaybeden eski belediye başkanlarının mezarlarının ziyaret edilmesiyle son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu