Çocuğunuzdan anne sütünü esirgemeyin

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında bilgilendirme semineri düzenledi. Denizli Halk Sağlığı Merkezi ile işbirliğinde yapılan programda kadınlara anne sütünün önemi anlatıldı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2017 Çarşamba, 12:17
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Denizli Halk Sağlığı Merkezi işbirliğinde Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde bilgilendirme semineri düzenlendi. Kent Konseyi’nde düzenlenen seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılıçarslan, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve kadınlar katıldı.
Anne sütünün önemi ve emzirme teknikleri ile ilgili bilgi veren Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şubesi Hemşiresi Müge Özkılıç, “Anne sütü, zamanında doğan bebeklerin normal gelişmesine yetecek besin öğeleri gereksinmesinin tümünü karşılar. İlk 6 ay tek başına yeterli olan yenidoğan ve süt çocukları için en uygun ve doğal bir besindir” dedi.
EK BESİN 4- 6. AYDA VERİLİR
Süt tüketiminin anne ve bebek arasında bir bağ oluşturduğunu ifade eden Özkılıç, “Anne yeterli süt üretebileceğine inanmalıdır. Anne sütü alan bebeğe ek besin 4- 6. ayda verilir. 6- 9 aylık çocuklar anne sütü dışında günde 3- 4 öğün ek besin alabilirler. Ek besin anne sütü ile birlikte verilmemelidir. Bebek ek besin alsa da anne sütüne devam edilmelidir. Yapay beslenme sadece emzirme olanağı olmayan annelere anlatılmalıdır. Bu asla özendirilmemelidir” diye konuştu.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
17 Mayıs 2025 Cumartesi | 16 | 30 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
18 Mayıs 2025 Pazar | 15 | 29 | Parçalı Bulutlu |
19 Mayıs 2025 Pazartesi | 14 | 29 | Az Bulutlu |
20 Mayıs 2025 Salı | 15 | 29 | Parçalı Bulutlu |
21 Mayıs 2025 Çarşamba | 15 | 30 | Az Bulutlu |