REKLAMI GEÇ

Otobüs yangınlarına karşı “yolda” eğitim

Otobüs yangınlarına karşı “yolda” eğitim

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, uygulama noktalarında yolcu otobüslerini durdurarak yolcu ve görevlilere olası yangınlarda neler yapılabileceği konusunda “hayat kurtarıcı” eğitimler vermeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2019 Perşembe, 11:55

DENİZİ (AA)
Son günlerde artan otobüs yangınları ve kazalara karşı Denizli İtfaiyesi ekipleri, ölüm ve yaralanmaları en aza indirgemek amacıyla proje hazırladı.

Kentin giriş ve çıkış noktalarında oluşturulan polis güvenlik noktalarında görev alan itfaiye personeli, polis ekipleri denetim yaptığı sırada otobüse girerek eğitim veriyor.

Olası yangında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlatan itfaiye personeli, yangın tüpü, imdat çekici gibi acil müdahale malzemelerinin kullanımı hakkında bilgi veriyor.

İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, son dönemde gündeme gelen otobüs yangınlarına karşı acil durum anında otobüs içinde neler yapılması gerektiğini anlatan küçük sunumlar hazırladıklarını ifade etti.

Polis uygulama noktalarında konuşlandırdıkları itfaiye personelinin yolcu otobüslerini durdurarak yolcu ve personele yangın anında neler yapılması ve yapılmaması gerektiğine yönelik bilgiler verdiğini anlatan Başlı, şunları kaydetti:

“Son dönemde bizim de çok üzüldüğümüz otobüs yangınları oldu. Biz bu yaralanma ve can kayıplarının önüne geçebilmek amacıyla, acil durumlarda otobüsün nasıl tahliye edileceği, imdat çekiçlerinin kullanımı, otobüsün ön ve orta kapılarının acil durumlarda nasıl açılacağı, yangın söndürme araçlarının nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler veriyoruz. Yolculara bilgilendirme broşürleri dağıtıyoruz.”

İtfaiye personelini gören yolcuların önce şaşkınlık yaşadığını, yapılan sunum sonrası memnuniyetlerini dile getirdiklerini anlatan Başlı, uygulamanın ülke çapında yayılması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu